Jūriniame konteineryje gabentų žaislų PAW PATROL ir konstruktorių LEGO galimos klastotės sulaikytos, praneša Klaipėdos teritorinė muitinė.

Laivu Lietuvą pasiekę vaikų pamėgti žaislai toliau turėjo keliauti į Baltarusiją. Iš viso sulaikyta 18 tūkst. 200 vnt. prekių, sveriančių daugiau nei 6 tonas.

Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai pradėjo tyrimą. Apie galimai aptiktas klastotes informuoti prekių ženklų atstovai. Pastarieji patvirtino, kad sulaikytos prekės yra klastotės ir yra naikintinos.

Vienas iš svarbiausių Lietuvos muitinės tikslų kovojant su intelektinės nuosavybės teisių pažeidimais – skatinti teisėtą bei sąžiningą prekybą, apsaugoti teisėtus prekių ženklų savininkus nuo nuostolių, kuriuos neša klastočių verslas, taip pat apsaugoti vartotojus, nes suklastotos prekės gali kelti tiesioginę grėsmę žmonių saugumui ir sveikatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją