Policija informavo, kad 76 metų moteris pastebėjo, jog iš jos banko sąskaitos dingo apie 500 eurų. Peržiūrėjusi sąskaitos išklotines, ji pamatė, kad pinigai per praėjusių metų kovą ir balandį iškeliavo į jai darbuotis padedančio vaikino banko sąskaitą. Šis buvo įgavęs moters pasitikėjimą, padėdavo jai sumokėti mokesčius, dėl to žinojo visus elektroninės bankininkystės duomenis ir, jais naudodamasis, persivesdavo sau ir po 50, ir po 100 eurų.

Už tai jaunuoliui teismas skyrė 50 parų arešto bausmę, kurios vykdymas buvo atidėtas trims mėnesiams, minėtu laikotarpiu paskiriant intensyvią priežiūrą. Apykoje kontroliuojamam vaikinui nuo 22.00 val. iki 6 val. buvo draudžiama išeiti iš namų.

Toks laisvės suvaržymas ventiškiui nepatiko, tad jis surengė savotišką akciją-atrakciją, kuri tęsėsi nuo praėjusių metų gruodžio 9 d. iki šių metų sausio 30-osios.

Per šį laikotarpį policijos pareigūnai buvo nuolat kviečiami į Probacijos tarnybos priežiūroje esančio vaikino butą. Policija sulaukdavo jo kaimynų nusiskundimų, kad jis rūko „žolę“, nes iš buto sklinda nemalonus kvapas, kad jo bute triukšmaujama, vyksta muštynės, kad jis su ginklu vaikšto po kiemą, juo grasina kaimynui, šaudo. Tačiau nė vienas pranešimas nepasitvirtino.

Atvykę policijos pareigūnai probuojamo asmens bute nerasdavo nei pašalinių žmonių, nei triukšmo, nei „žolės“ kvapo, nei šautuvo. Norėdami išsiaiškinti, kas gi šmeižia žmogų ir policiją trukdo melagingais pranešimais, Akmenės rajono komisariato pareigūnai pradėjo tyrimą ir jo rezultatai buvo stebinantys.

Paaiškėjo, kad kaimynais apsimesdamas, melagingai apie įvairiausius teisėtvarkos pažeidimus pranešinėjo ir pareigūnus pas save kvietė pats intensyvioje priežiūroje esantis asmuo. Vaikinas skambino skirtingais telefonais, kartais išsiėmęs SIM kortelę, keisdamas balsą – tai kuo nors prisidengdavo burną, tai užspausdavo nosį, apsimesdamas vis kitu asmeniu, dažnai – moterimi.

Iš viso buvo skambinta 13 kartų, tik į paskutinius du skambučius pareigūnai jau nebereagavo. Kadangi 11 kartų į iškvietimus buvo atvykta, tad vaikinui surašyta 11 administracinio nusižengimo protokolų už policijos iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga. Kiekvieno protokolo nutarime – 200 eurų bauda. Tai mažiausia bauda, kurią numato Administracinių nusižengimų kodeksas už Priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų melagingą iškvietimą. Ji gali siekti iki dviejų tūkstančių eurų.

Kodėl Ventos gyventojas taip elgėsi, paaiškinimo nepateikė, tik pareiškė, kad dėl to nė kiek nesigaili. Bet pinigų baudoms mokėti, ko gero, bus gaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją