Policija informavo, kad minėta 26 metų pakruojietė į policiją kreipėsi praėjusių metų gruodžio 3 d. ir apkaltino savo vyrą išžaginimu. Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl išžaginimo pradėjo ikiteisminį tyrimą, nusikalstama veika įtariamas vyras atsidūrė areštinėje, jam buvo pareikštas įtarimas.

Po keturių dienų moteris pradėjo pasakoti, kad jokios prievartos nebuvo, o lytiniai santykiai buvo savanoriški. Kilo klausimas: kada moteris melavo - ar kai kreipėsi į policiją, ar ikiteisminio tyrimo metu?

Ji pripažino, kad iš pat pradžių buvo pasirašytinai įspėta dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingų parodymų davimą, tačiau nekreipė į tai dėmesio ir davė melagingus parodymus, kaltindama sutuoktinį fizinės prievartos naudojimu ir išžaginimu. Prasidėjus ikiteisminiam tyrimui, ji jau prašė šį procesą nutraukti, nes jos vyras yra nekaltas, tai ji padarė klaidą, dėl kurios gailisi, ir labai nori, kad vyras grįžtų į namus. Ji net nutraukė skyrybų procesą, kuris ir tapo sutuoktinių konflikto priežastimi.

Incidento išvakarėse moteris vyrui pateikė jos inicijuotų skyrybų dokumentus. Tai vyrą labai nuliūdino. Prasidėjo santykių aiškinimasis dėl moters neištikimybės ir pinigų. Pasirodo, kol buvo geruoju, sutuoktiniai naudojosi vienas kito banko mokėjimo kortelėmis bendrai, o kai pradėjo pyktis, vyras iš žmonos sąskaitos atsiėmė 1000 eurų, kuriuos ji prieš kurį laiką buvo paėmusi iš jo sąskaitos. Moteris pasijuto nuskriausta ir griebėsi melo. Norėdama pamokyti savo vyrą, ji iškvietė policijos pareigūnus ir sutuoktinį apkaltino išžaginimu.

Kai tokia tiesa išlindo į dienos šviesą, pareigūnams neliko nieko kito, kaip ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo nutraukti, o moteriai pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo. Baudžiamasis kodeksas už tai numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Gelbėti situaciją ėmėsi moters anyta. Ji pateikė prašymą nutraukti ikiteisminį tyrimą ir atleisti jos marčią nuo baudžiamosios atsakomybės pagal jos laidavimą. Kadangi pakruojietė kaltę pripažino visiškai ir nuoširdžiai gailėjosi dėl savo veiksmų, teismas patvirtino prokuroro nutarimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės. Anyta vieneriems metams tapo moters laiduotoja ir perėmė ją savo atsakomybėn bei priežiūron.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)