Jam taip pat teks atlyginti 25 tūkst. eurų žalą už sudegintą namą, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, pernai rugsėjo 26-osios naktį, apie 2 val., Kauno rajone, Paparčių kaime kilus gaisrui visiškai sudegė gyvenamasis namas ir visi jame buvę daiktai.

Žmonės gaisro metu nenukentėjo – 81 metų namo šeimininkas įvykio metu buvo gydomas ligoninėje.

Policijos pareigūnams pradėjus tyrimą paaiškėjo, jog namas padegtas tyčia – dėl turto sunaikinimo įtarimai pareikšti padegto namo šeimininko kaimynui – praeityje už įvairius nusikaltimus, tarp kurių ir padegimas, teistam vietos gyventojui.

Įtariamasis pareigūnams atskleidė ir nusikaltimo motyvą – pasak jo, padegto namo šeimininkas pastarąjį užkrėtė koronaviruso infekcija, todėl šis kerštaudamas nutarė padegti jį galbūt užkrėtusio senolio namus.

Pasak teismo, 59 metų Kauno rajono gyventojas V. K. nuteistas už tai, kad pernai rugsėjį naktį įsibrovė į aptvertame sklype užrakintą gyvenamąjį namą, pagrobė 50 litrų talpos dujų balioną ir tyčia padegė svetimą gyvenamąjį namą.

Kaip pranešė teismas, V. K. per posėdžius savo kaltę pripažino, teismui paaiškino, jog su nukentėjusiuoju santykiai buvo nekokie, vyrai pykosi dėl šuns. V. K., mano, kad senolis užkrėtė jį virusine liga – nesakė, kad pats serga, tuo metu, kai pas jį pjovė malkas.

„Užėjo į namą ir padegė užuolaidą, nes turėjo ant nukentėjusiojo piktumą. Norėdamas, kad nenukentėtų šalia esantis draugo namas, prieš tai išnešė dujų balioną. Nebuvo tuo metu nukentėjusiojo namuose. Dujų balioną padėjo krūmuose, paskui su karučiu jį parsivežė pas save į malkinę. Matė, kad namas sudegė.“ – rašoma teismo nuosprendyje.

Skiriant bausmę V. K., teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė du apysunkius tyčinius nusikaltimus, siekiant savanaudiškų tikslų, būdamas recidyvistu, administracine tvarka baustas.

„Įvertinus visas šias aplinkybes, teismo vertinimu tik reali laisvės atėmimo bausmė, gali paveikti V. K., kad jis daugiau nenusikalstų bei užtikrins teisingumo pricipo įgyvendinimą. Kitos rūšies bausmės jo nusikalstamiems polinkiams pakeisti nepakaktų.“ – motyvavo teismas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)