Turimomis žiniomis, pastarosiomis savaitėmis padaugėjo atvejų, kai bandydami sukčiauti asmenys skambino į oficialias kitų šalių atstovybes Lietuvoje, prisistatė FNTT padalinių vadovais ir FNTT vardu prašė jautrios, su finansais susijusios informacijos.

FNTT įspėja, kad pareigūnai, skambindami telefonu, neprašo asmeninio pobūdžio informacijos, asmeninių ar organizacijai priklausančių prisijungimų prie bankų sistemų, neklausia, kiek turite santaupų ar grynųjų pinigų, kuriuos reikėtų patikrinti. Jei skambinantis asmuo prašo pateikti tokią informaciją, vadinasi – skambina sukčiai.

Telefoniniai sukčiai, prisistatę tariamais pareigūnais, gyventojams dažnai skambina jau pasibaigus tarnybos darbo laikui arba savaitgaliais. Taip elgiamasi, kad tokio skambučio sulaukę asmenys negalėtų paskambinti į FNTT ir įsitikinti, ar jiems tikrai skambino tarnybos darbuotojas.

FNTT primygtinai rekomenduoja sulaukus panašaus pobūdžio skambučių jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos, o apie abejotiną skambutį pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją