Klaipėdos apskrities policijos KPONTV pareigūnai tęsia tarptautinį, itin didelės apimties tyrimą, kuriame organizuoto nusikalstamo susivienijimo nariai įtariami dideliais kiekiais platinę narkotinę medžiagą – heroiną ir kitus kvaišalus Airijoje bei Šiaurės Airijoje (Jungtinėje Karalystėje) bei Lietuvoje verbavę ir išnaudoję nukentėjusius asmenis šiai nusikalstamai veikai užsienyje daryti (apie tyrimą buvo skelbta 2020 m. rugpjūčio mėn.).

Šio tyrimo metu gauta duomenų apie įtariamojo, minėto susivienijimo 38 m. lyderio, piniginių lėšų, galimai gautų iš nusikalstamos veikos, legalizavimą. Dėl pastarųjų nusikalstamų veikų tyrimas buvo atskirtas į atskirą ikiteisminį tyrimą.

2022 m. sausio mėn. viduryje Plungės mieste ir rajone policijos pareigūnai sulaikė įtariamo lyderio 61 m. šeimos narę, vienos jo įmonių 43 m. buhalterę bei 53 m. antstolę. Tą pačią dieną uostamiesčio teisėsaugininkai atliko tris kratas šių asmenų gyvenamosiose bei darbo vietose, kurių metu buvo rasta per 60 000 eurų grynais bei tyrimui reikšmingų daiktų ir dokumentų, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Įtariama, kad 38 m. Plungės gyventojas, pasitelkęs savo įmonės buhalterę, kreipėsi į advokato praktika užsiimantį 56 m. vyriškį dėl pagalbos legalizuojant galimai iš narkotikų prekybos gautus pinigus.

Taip pat įtariama, kad pastarajam advokatui patarus, plungiškio šeimos narė kreipėsi į antstolę, kuri sutiko surašyti faktinių aplinkybių konstatavimo dokumentą dėl 61 m. moters buto rūsyje, Plungėje, neva rastų daugiau nei 150 000 Eur.

Tyrimo duomenimis, pastarojo, įtariama suklastoto, dokumento pagrindu 61 m. moteriai notarų biure buvo išduotas paveldėjimo teisės į neva rastus pinigus liudijimas. Įtariama, kad dalis šių legalizuotų pinigų buvo panaudoti vienoje iš 38 m. Plungės gyventojui priklausančių įmonių.

Šiame tyrime įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo pareikšti penkiems asmenims – 43 m., 53 m. bei 61 m. moterims, 38 m. plungiškiui bei 56 m. advokatui.

Trys įtariamosios buvo sulaikytos ir uždarytos į areštinę, vėliau joms bei advokatui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. 38 m. plungiškiui tarptautiniame ikiteisminiame tyrime jau yra paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į pas 43 m. įtariamąją rastas pinigines lėšas – daugiau nei 60 000 eurų, kurių kilmė bei įgijimo aplinkybės taip pat bus tiriamos.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki 7 metų.

Už valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens piktnaudžiavimą siekiant turtinės ar kitokios naudos numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)