Už vagystę ir nesunkų sveikatos sutrikdymą bausmę Pravieniškių atvirojoje kolonijoje atliekantis Habibas Mickevičius, gimęs 1994 m., iš įkalinimo įstaigos prapuolė dar sausio 24 d.

Vaikino laisvė nebuvo absoliučiai suvaržyta, jis rytais išeidavo į darbą, tačiau iki 20 val. privalėdavo prisistatyti atgalį Pravieniškes.

Jam laiku negrįžus, iškart paskelbta pradingėlio paieška. Galiausiai sausio 29 d. jis sulaikytas sostinėje, „Plikų kumščių“ turnyre.

Sulaikymo operacijoje dalyvavo gausios pareigūnų pajėgos, tarp jų ir kaukėti mobilios kuopos vyrai, kadangi buvo įvertinta rizika, kad puikiai fiziškai pasiruošęs H. Mickevičius gali sumanyti priešintis. Ir išties vaikinas bandė pasprukti, tačiau to padaryti jam nepavyko.

Turėjo dalyvauti kovose

Tačiau dabar aiškėja neįtikėtinos visos šios istorijos detalės – buvusiame Vilniaus taksi parke organizuotose kovose H. Mackevičius turėjo lipti į ringą.

5 kartus teisto jaunuolio dalyvavimas muštynėse plikais kumščiais nebuvo jokia paslaptis – tai anonsuota dar sausio 4 dieną renginio organizatorių „Jungle King“ instagramo paskyroje, kuri turi beveik 75 tūkst. sekėjų.

„Čečėnas gyvenantis pagal Šariata“, – taip pristatytas kovotojas Habibas.

Habibas

Komentatoriai iškart puolė juokauti, kad iš lagerio vaikinas eis tiesiai į ringą, turbūt net nenutuokdami, kad taip iš tikrųjų ir bus.

Delfi žiniomis, susekti viešumo nevengusį bėglį kriminalistams sudėtinga nebuvo.

Be to, jaunuolis laisvėje ne tik ruošėsi kovai, tačiau ir svaiginosi.
Pristatytas į įkalinimo įstaigą nuteistasis buvo patikrintas dėl narkotinių, psichotropinių medžiagų vartojimo. Nustatyta, kad jis yra vartojęs marihuanos ir amfetamino.

H. Mickevičius buvo izoliuotas nuo kitų nuteistųjų. Dėl pabėgimo jau pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)