Kalėjimų departamentas informavo, kad pareigūnui įtariamą nusikalstamą veiką padėjo vykdyti ne bausmių vykdymo sistemos darbuotojai, bet vienas jų anksčiau dirbo vienoje laisvės atėmimo vietų.

Pareigūno sulaikymo metu, jo maišelyje rasta dėžutė ir dvi kavos „Paulig“ pakuotės, kurių viduje buvo paslėpta, kaip įtariama, nuteistiesiems perduoti skirtų draudžiamų daiktų. Kavos dėžutėse rasti 4 buteliukai su neaiškios kilmės skysčiu, galimai anaboliniais steroidais, polietileniniame maišelyje įdėti spalvoti popieriaus lapeliai, kaip įtariama, impregnuoti narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Taip pat ištrauktas paketas, kurio viduje 9 mobiliojo ryšio telefonai supakuoti į „Schogetten“ šokolado pakuotes, 3 polietileniniai maišeliai su „pagerintais“ saldainiais – į spalvotus valgomuosius guminukus panašūs objektai, galimai su narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, bei vokas su 950 eurų, kurie, kaip įtariama, buvo skirti pareigūnui kaip atlygis už „darbą“.

Sulaikę draudžiamus daiktus nešusį pareigūną, Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai ėmėsi neatidėliotinų ikiteisminio tyrimo veiksmų siekdami užfiksuoti su nusikalstama veika susijusias aplinkybes ir surinkti daugiau įrodymų – atliko kratas pareigūno ir galimų jo bendrininkų gyvenamosiose, darbo vietose Kaune, Panevėžyje ir Prienuose bei jų transporto priemonėse. Kratų metu rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų įkalčių.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, sulaikyto pareigūno turėti daiktai buvo skirti Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistiesiems. Saugumo valdymo skyriaus jaunesniajam specialistui skirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesių laikotarpiui.

Kalėjimų departamente dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d. (Piktnaudžiavimas), 260 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 276 -1 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti). Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)