Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad nusikalstamos veikos, kuriomis kaltinami minėti asmenys, buvo įvykdytos 2015-2019 metais.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad krautuvas „Manitou“ buvo neteisėtai pasisavintas iš vienos Lietuvos bendrovės, o dar 2 krautuvai ir 4 traktoriai – pavogti užsienio šalyse: Vokietijoje bei Danijoje. Kas įvykdė šias vagystes – nepavyko nustatyti.

Įtariama, kad kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėse, panaudodami suklastotus dokumentus ir suklastotus VIN numerius, įregistruodavo vogtą žemės ūkio techniką Vilkaviškio rajono ir Marijampolės savivaldybių administracijų Žemės ūkio skyriuose, o vėliau parduodavo ūkininkams, neįtariantiems apie nusikalstamą pirkinio kilmę.

Baudžiamasis kodeksas už nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų. Tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą dokumentą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją