Muitinės pareigūnams pradėjus tyrimą dėl šios siuntos gabenimo, Krašto apsaugos ministerijos Judėjimo kontrolės centro specialistai patvirtino, kad „Cypres Relability“ aeronavigacinis prietaisas yra įtrauktas į kontroliuojamų ginklų ir amunicijos prekių sąrašą (ML10).

Šis aeronavigacinis prietaisas yra skirtas desantininkams, kad jie kuo geriau įvykdytų jiems numatytas užduotis. Tokių prekių gabenimui reikalinga eksporto licencija. Eksportuotojas muitinei šio dokumento nepateikė ir deklaravo, kad prekė nėra karinė ir nenaudojama kariniams tikslams, praneša Kauno teritorinė muitinė.

Muitinės pareigūnai eksporto procedūros vykdytojui surašė prekių sulaikymo protokolą ir pradėjo tyrimą. Už dvejopos paskirties, karinės įrangos ir amunicijos prekių eksportą be atitinkamos licencijos numatoma baudžiamoji atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)