Išardę permestus paketus, pataisos įstaigos pareigūnai juose aptiko įvairiausių pavadinimų mobiliojo ryšio telefonų – „Sony“, „Honor“, „Iphone“, „Redmi“, „Blackview“, „JJA“, „Samsung“, „Huawei“. Iš viso – 21 telefonas. Nuteistiesiems buvo skirtos ir 37 SIM kortelės „Labas“, 7 SIM kortelės „Ežys“, interneto modemas, 4 USB wifi adapteriai, laisvų rankų įranga, USB atmintinė „Sandisk“, įkrovimo blokeliai, įkrovimo laidai. Taip pat „siuntinyje“ buvo du pjūkliukai metalui pjauti, praneša Kalėjimų departamentas.

Jau buvo atvejų, kai kaliniai metalo pjūkliukais išpjaudavo apsaugines grotas bandydami pabėgti iš pataisos namų. Tačiau pareigūnai pasakoja ir apie kitus metalo pjūkliukų panaudojimo būdus. Pasirodo, nuteistieji įsigudrina su jais sugadinti langų paketus ar perpjauti metalo konstrukcijas tam, kad galėtų nepastebėti išeiti iš patalpų ir pasiimti jiems per tvorą permetamus draudžiamus daiktus.

Šį kartą atskrieję septyni paketai su draudžiamais daiktais nuteistųjų nepasiekė. Vis dėlto pataisos namai panašiais siuntiniais, permetamais per įstaigų tvoras, atakuojami dažnai. Marijampolės pataisos namų muziejuje netgi sukaupta draudžiamų daiktų permetimui pritaikytų įrenginių kolekcija. Anksčiau įrenginiai buvo daromi iš dujų balionų. Jais tarsi patrankomis apšaudydavo laisvės atėmimo įstaigų perimetrus. Kadangi už tokius „šaudymus“ gresia baudžiamoji atsakomybė, dabar permetėjai naudoja vis kitas technologijas. Būta bandymų draudžiamus paketus į pataisos namus perskraidinti ir su bepilotėmis skraidyklėmis. Pareigūnų perimti dronai, kaip ir dujų balionų patrankos, yra tapę pataisos namų muziejaus eksponatais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją