Penktadienio, sausio 14 d., popietę (apie 13 val.), į Lavoriškių kelio postą krovininiu vilkiku „Volvo“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis, deklaravo į Lietuvą gabenantis daugiau nei 20 tonų pieno miltelių krovinį.

Tačiau muitinės pareigūnams sukėlė įtarimų tiek krovinio maršrutas, tiek kartu su vairuotoju į Lietuvą vykęs dar vienas Baltarusijos pilietis. Mašiną patikrintus rentgeno kontrolės sistema, įtarimai, kad „Volvo“ gali būti paslėpta kontrabanda, tik sustiprėjo, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Detalaus vilkiko puspriekabės patikrinimo metu, iškrovus dalį maišų su pieno milteliais, po deklaruotu kroviniu aptiktos dėžės su cigarečių kontrabanda.

Išankstiniais duomenimis, iš viso gabentos 54 dėžės (17 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Minsk City MS“, „Korona“ ir „Kalipso“. Nelegalių rūkalų vertė (su mokesčiais) – daugiau nei 98 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Pareigūnai sulaikė kontrabandą, vilkiką ir jo vairuotoją – pastarasis vėliau po apklausos paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir piniginį užstatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)