Įtariamasis sulaikytas Midlandso policijos nuovadoje. Jis – vienas iš dviejų vyrų, su kuriais, kaip mano policija, 2018 m. gegužės 29-osios naktį paskutinį kartą matė G. Raguckaitę, tuo metu buvusią be sąmonės. Antras įtariamasis, irgi lietuvis, sausį nusižudė.

G. Raguckaitės kūno nepavyko rasti, tai apsunkina tyrimą, nes policija negali nustatyti mirties priežasties.

Įtariama, kad ją pagrobė Dundolke, apsvaigino narkotikais, išžagino ir nužudė. Manoma, kad praėjus kelioms valandoms po to, kai G. Raguckaitę atvežė į Leitoną, vyrai su ja išvyko vogtu „Toyota Land Cruiser“ markės automobiliu, nuo to laiko niekas jos nematė.

2018 m. lapkritį namą Leitone apieškojo teismo medicinos ekspertai, tada niekas nebuvo sulaikytas.

Kaip teigė policijos atstovė, policija Dundolke, tirianti Giedrės Raguckaitės dingimą 2018 m. gegužę, sausio 10 d. sulaikė vyrą. Pagal Airijos Baudžiamojo kodekso 42 str. jis buvo sulaikytas 24 valandoms.

Tyrimą dėl įtariamos žmogžudystės atlieka airių policija, taip pat policijos atstovai iš Lietuvos ir iš Jungtinės Karalystės, kur G. Raguckaitė gyveno kelerius metus, prieš atvykdama į Airiją.

2018 m. rugpjūčio 22 d. Dundolko lietuvių bendruomenės atstovas pranešė policijai apie G. Raguckaitės dingimą.

G. Raguckaitė atvyko į Airiją 2018 m. kovą, iš pradžių gyveno Droedoje, o balandį išsikėlė į Dundolką.

2018 m. spalį dingimo byla buvo perkvalifikuota į nužudymo bylą.
Su G. Raguckaite Leitone buvusių vyrų tapatybę greitai nustatė, juos apklausė detektyvai, bet tada nė vieno iš jų nesulaikė.

G. Raguckaitė abu vyrus pažinojo, vienas iš jų įtariamas prisidėjęs prie sunkaus organizuoto nusikaltimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)