Kaltinamajam teismas skyrė 243 MGL dydžio baudą, kurią sumažino vienu trečdaliu, nes baudžiamoji byla baigta teismo baudžiamuoju įsakymu. Galutinė bausmė – 162 MGL, t. y. 8 100 eurų, bauda.

Iš nusikaltimą padariusio užsieniečio konfiskuota ir vilkiko „Renault Premium“ bei puspriekabės „Lamberet“ vertę atitinkanti pinigų suma – 17 tūkst. eurų. Dar 1,5 tūkst. eurų A. H. turės sumokėti kaip proceso išlaidas Muitinės departamentui.

Į teismą su pareiškimu procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu kreipėsi prokuroras. Jis nurodė, kad kaltinamasis visiškai pripažino savo kaltę, gailisi dėl padaryto nusikaltimo ir sutinka su tokia proceso baigtimi.

Pernai lapkričio 3-ią, prieš pat vidurnaktį, A. H. vairuojamas vilkikas su puspriekabe kirto Lietuvos sieną Tverečiaus kelio poste. Vairuotojas muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad nieko draudžiamo ir paslėpto neveža.

Vis tik transporto priemonė buvo nukreipta detaliam patikrinimui. Pragręžus puspriekabės dugną, joje buvo aptikta slėptuvė, kurioje pareigūnai surado 39 350 vnt. pakelių cigarečių „NZ Gold“, paženklintų Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Suskaičiuota, kad bendra rasto kontrabandinio krovinio muitinė vertė, įskaitant privalomus sumokėti mokesčius, siekia 141 610 eurų, praneša Panevėžio apygardos teismas.

Skirdamas bausmę kaltinamajam teismas atsižvelgė į neteisėtai gabentų prekių kiekį ir vertę, pažymėjo, kad padarytas sunkus tyčinis nusikaltimas, kuriuo pasikėsinta į valstybės ekonomiką ir nustatytą verslo tvarką.

Kaltinamasis anksčiau neteistas, dirba, jo atsakomybę lengvina tai, kad prisipažino ir gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo, nėra sunkinančių aplinkybių.

Visa tai, teismo įsitikinimu, leidžia manyti, kad šiuo atveju bausmės paskirtis bus pasiekta kaltinamajam paskyrus prokuroro siūlomą bausmės rūšį – baudą.

Teismas pažymėjo, kad nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme ar jos dydžiu, kaltinamasis turi teisę per 14 dienų nuo įsakymo gavimo paduoti Panevėžio apygardos teismui prašymą, pareikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Nepateikus tokio prašymo, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir yra vykdomas nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją