Penktadienio, sausio 7 d. pavakarę, MKT pareigūnai vienoje iš Druskininkų gatvių pastebėjo stovintį krovininį vilkiką „Daf“, kurio vairuotojas, Baltarusijos pilietis, paaiškino, jog mašina tiesiog sugedusi ir bus remontuojama autoservise. Taip pat pridūrė, jog į Lietuvą įvažiavęs tuščiomis ir vyksta į Vilnių paimti krovinio.

Tačiau pareigūnams sukėlė įtarimų vairuotojo pasakojimas: krovinį paimti vyriškiui tereikėjo tik sekmadienį, bet į Lietuvą jis buvo įvažiavęs dar penktadienį. Netoliese nebuvo jokio autoserviso, kuriame galima remontuoti mašinas. Negana to, galiausiai paaiškėjo, kad vilkikas puikiausiai veikia...

Tad mašina buvo gražinta į Raigardo pasienio kontrolės punktą, pro kurį ir buvo įvažiavusi į Lietuvą. Čia „Daf“ buvo patikrintas rentgeno kontrolės sistema ir vilkiko puspriekabės dugne pastebėtos slaptavietės.

Tačiau atverti grindis nebuvo lengva – į pagalbą teko kviestis Druskininkų ugniagesius – gelbėtojus, kuriems atidarius slėptuves, viduje rasta apie 75 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Super Slims“. Bendra rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 267 tūkst. eurų.

Vilkikas ir cigarečių kontrabanda buvo sulaikyti, vairuotojas po apklausos paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.
MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Muitinės pareigūnai dėkoja Druskininkų ugniagesiams už kolegišką pagalbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)