Pirminiais policijos duomenimis, sausio 8 d., apie 23 val. 28 min., Trakų r., Lentvaryje, bute, rasti mirusių vyro (gim. 1964 m.) ir moters (gim. 1966 m.) kūnai su daugybinėmis žaizdomis įvairiose kūno vietose.

Taip pat bute rasta stipriai sužalota moteris (gim. 1945 m.), kuri paguldyta į ligoninę.

Įtariamasis neblaivus (2,18 prom.) (gim. 1974 m.) uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 129 str. 2 d. 5 p. (dviejų ar daugiau žmonių nužudymas).


Nužudė šeimininkės sūnų su sugyventine

Įvykio vietoje gyventojai pasakojo, kad bute gyvena senyvo amžiaus moteris su savo sūnumi ir jo sugyventinę. Buvo teigiama, kad vyriškis niekur nedirbo, mėgo su savo širdies drauge išgerti. Visgi, žmonės nesiskundė buto gyventojais, teigė, kad jie nekėlė jokių rūpesčių.

Delfi duomenimis, kraupų vakarą pas gyventojus nebuvo atėję svečiai, pas juos bute kambarį nuomojosi vyras ir moteris, kurie galimai taip pat mėgo alkoholinius gėrimus. Žmonių teigimu, nesenai atsikrausčiusi pora keturias dienas gėrė su buto gyventojais.

Dėl nežinomų aplinkybių stipriai apgirtęs nuomininkas griebėsi peilio ir pradėjo žaloti ir žudyti buto gyventojus. Vyriškis stipriai sužalojo senyvo amžiaus buto šeimininkę (nustatytos durtinės žaizdos pilve, krūtinėje bei rankose) ir mirtinai subadė jos sūnų bei jo sugyventinę.

Pasirodo, kad įtariamasis nelietė tik savo širdies draugės, jai tik liepė bėgti. Pirminiais duomenimis, moteris iš pirmame aukšte buvusio buto nubėgo pas antrame aukšte gyvenusį kaimyną ir pasakė kas įvyko. Jis įvykio vietoje žurnalistams teigė, jog ir iškvietė policijos pareigūnus bei medikus į pagalbą.

Neigia savo kaltę

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai pakraupo, buvo matyti daug kraujo, žmonės gulėjo be sąmonės. Stipriai apgirtęs sulaikytasis buvo nedelsiant išgabentas į areštinę. Pasirodo, kad įtariamojo mylimoji buvo girtesnė nei jis pats – alkoholio matuokliu jai nustatytas 2,70 prom. girtumas.

Anot policijos, įtariamojo sekmadienį nepavyko apsiklausti, nes vis dar buvo labai girtas. Teigiama, kad kraupiu nužudymu įtariamas vyras savo kaltę neigia. Sekmadienį jam buvo pareikšti įtarimai.

Įtariamojo asmenybė vertinama neigiamai

Prokuroras Alvydas Valiukevičius Delfi sakė, kad šiuo metu kol kas dar nesikreipta į teismą dėl suėmimo, bet tikriausiai šiandien tai bus padaryta, kadangi jau baiginėjasi 48 valandų sulaikymo terminas.

„Be abejo, atsižvelgiant į pačio nusikaltimo sunkumą, įtariamojo asmenybę, greičiausiai bus prašoma pačios griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo“, - sakė prokuroras.

Paklaustas, kokia ta įtariamojo asmenybė ir ar anksčiau jis buvo žinomas teisėsaugai, A. Valiukevičius nekonkretizavo jo kriminalinės praeitis.

„Yra ir teistumų, ir administracinių pažeidimų. Asmenybė, sakykime, vertinama gana neigiamai“, - atsakė prokuroras.

Per skerdynes sunkiai sužeisto trečiojo žmogaus gyvybė vis dar kabo ant plauko.

„Trečias asmuo, kiek supratau, yra kritinės būklės ir yra ligoninėje. Sunku pasakyti, išgyvens ar ne jis“, - minėjo pašnekovas, pridūręs, kad įtariamasis teistas ir už smurtinius nusikaltimus.

Šiuo metu įtariamasis yra sulaikytas, sprendžiamas klausimas, be abejo, atsižvelgiant į pačio nusikaltimo sunkumą, įtariamojo asmenybę, greičiausiai bus prašoma pačios griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)