Per parą pareigūnai suskaičiavo kone dešimtį girtų vairuotojų.

Pirmasis įkliuvo dar nė neišaušus. Apie 4.57 val. Šiauliuose, Architektų g., vyras, gim. 1997 m., vairavo automobilį „Mercedes Benz C350“ neblaivus (1,98 prom.).

Jau sutemus, apie 20.27 val. Klaipėdos rajone esančiame Kulių kaime įkliuvo dar vienas vyras. Sustabdyto automobilio „Peugeot 607“ vairuotojui, gimusiam 1988 m. nustatytas 1,53 prom. neblaivumas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

21.19 val. Mažeikių rajone, Troškučių kaime, girtas įkliuvo 1982 m. gimęs vyras, kuris vairavo automobilį „VW Touran“. Jam nustatytas 1,69 prom. girtumas.

21.57 val. Kupiškio rajone, Šaukliškių kaime įkliuvo girta moteris. 1,55 prom. girtumas moteriai neatrodė rimta priežastis nesėsti prie automobilio „Seat“ vairo.

22 val. Biržų rajone girtų vairuotojų gretas papildė ir Naciūnų kaime įkliuvęs ir 1,82 prom. „įpūtęs“ 1991 m. gimęs vyras. Jis vairavo automobilį „Volvo“.

22.37 val. darbo turėjo ir Kelmės pareigūnai. Vilties g., vyras, gimęs 1984 m., vairavo automobilį „Volvo V70“. Nustačius 2,54 prom. girtumą pareigūnai patikrino dokumentus. Paaiškėjo, kad drąsuolis prie vairo sėdo neturėdamas teisės vairuoti – tokia teisė atimta.

Jau po vidurnakčio, sausio 8 d., apie 1 val. 5 min. Varėnoje, Dzūkų g., patikrinimui sustabdžius automobilį „Audi A6“, paaiškėjo, kad jį vairavo neblaivus (2.01 prom. alkoholio) vyras, gimęs 1983 m.

Apie 01.30 val. Kaune, Savanorių prospekte girtas vairuotojas dar ir sukėlė avariją. Policijai buvo pranešta, kad automobilis „Škoda Superb“, vairuojamas vyro (gim. 1998 m.), atsitrenkė į automobilį BMW, vairuojamą vyro (gim. 2001 m.), ir nuvažiavo.

„Škoda Superb“ vairuotojas buvo sulaikytas Mituvos gatvėje. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,81 prom.

Apie 01.55 val. Klaipėdoje, Gedminų g. ir Debreceno g. sankryžoje, buvo pastebėtas įtartinai manevruojantis automobilis „Nissan X-trail“. Minėtą automobilį sustabdžius Reikjaviko g., Klaipėdoje, jo vairuotojui gimusiam 1970 m. nustatytas 2,62 prom. neblaivumas.

Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Dėl visų atvejų pradėti tyrimai pagal LR BK 281-1 straipsnį (Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)