Į Klaipėdos apylinkės teismą pirma atvežta moteris. Prokuratūra pateikė teismui prašymą suimti kraupiu nužudymu įtariamus žmones. Išmestas negyvas kūdikis aptiktas tame pačiame garažų masyve, ant fotelio, kur pora ir glaudėsi.

35 metų įtariamoji, suradus negyvą mažylį, buvo nuvežta į ligoninę, tačiau netrukus ji, kaip ir 53 metų įtariamuoju tapęs šios sugyventinis, atsidūrė areštinėje.

Prokuroras Arūnas Saunorius sako, kad moteris pagimdė savarankiškai, o apie nėštumą medikai nežinojo. Neatmetama, kad buvo pastoviai girtaujama. Apie gimusį kūdikį pranešė įtariamasis.

„Teismo prašysiu abu įtariamuosius suimti trims mėnesiams“, – sako Klaipėdos apygardos prokuroras A. Saunorius.

Vyras priekaištavo

Pirminiais tyrimo duomenimis, moteris anksti pajuto pilvo skausmus. Išėjusi į lauką moteris pagimdė. Tyrimo duomenimis, ji grįžo su kūdikiu į garažo vidų, tačiau netrukus vaiką vėl išnešė į lauką, nes vyras priekaištavo, kad jam trukdo miegoti. Išėjusi moteris nebegrįžo. Policijai jis ir pranešė, kad moteris pagimdė, kūdikį jis mato pro praviras garažo duris, tačiau pats esą nedrįsta patikrinti, ar naujagimis dar gyvas.

Sulaikius vyrą paaiškėjo, kad buvo girtauta. Jam nustatytas sunkus girtumas.

Moters advokatas Edvardas Staponkus sako, kad vargu ar įtariamoji aiškiai suvokia, ką padarė.

„Matyt, prokuroras sutiks, kad būtų prašoma psichiatrinė ekspertizė. Be to, čia gali būti netiesioginė tyčia ar neatsargumas dėl tos mirties, dar čia klausimas nėra aiškus. Teismo prašo suimti dėl tyčinio nužudymo. Aš sutinku, kad suimtų mėnesiui iš juridinės pusės. Vienas dalykas, ji neturi pastovios gyvenamosios vietos, tad tikrai būtų sunku surasti. Be to, moteris antra diena po gimdymo, reikalinga kvalifikuota medicininė pagalba bent pirmą mėnesį po gimdymo. Koks jis bebūtų, tai baisus nusikaltimas“, – sako E. Staponkus.

Advokatė Asta Mačernytė sako, jos ginamasis taip pat vargu ar aiškiai suvokia nusikaltimą. Advokatė apgailestavo, kad vyras, greičiausiai, gaili labiau savęs, nei kraupiai mirusio naujagimio.

Abu įtariamieji yra anksčiau buvę santuokose, abu su buvusiais sutuoktiniais yra susilaukę vaikų, tačiau jų neaugina. Anot prokuroro, dėl suimti prašomų žmonių psichinės būklės išties svarsto kreiptis į ekspertus, man itin kraupų nusikaltimą abu sunkiai paaiškina. Be to, mažylis gimė apie 7 valandą ryto, o apie jo gimimą pareigūnams pranešta kone po pusės paros.

Suimti trims mėnesiams

Teismas prokuroro prašymą tenkino pilnai. Abiem įtariamiesiems paskirtas trijų mėnesių suėmimas.

Delfi.lt primena, kad apie kraupų radinį policija pranešimo sulaukė antradienį, sausio 4 d., apie 18 valandą. Į Šilutės plente esančių garažų masyvą atskubėję pareigūnai netrukus sulaikė negyvo mažylio mamą ir galimą tėvą. Antradienio vakarą ikiteisminis tyrimas buvo padėtas tik dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, tačiau jau trečiadienį, apklausus įtariamuosius ir atlikus pirminius tyrimo veiksmus, kilo įtarimų, kad kūdikis nužudytas.

Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)