Naujųjų metų naktis, kaip visada, Vilniuje buvo nerami. Girti žmonės mušėsi ir su savais, ir su svetimais, važinėjo neblaivūs.

Apie 20 val., vos į maršrutą išvažiavę patruliai gavo pranešimą, kad autobusų stoties tualete guli perdozavusi moteris, skubiai reikia medikų ir pareigūnų pagalbos.

Moters gyvybę pavyko išgelbėti, medikai suspėjo suleisti narkotikų poveikį neutralizuojančius vaistus. Atsigavusi pilietė iš pradžių bandė aiškinti, kad tiesiog užmigo ant grindų prie tualeto, jog jai viskas gerai, bet vėliau pripažino vartojusi narkotines medžiagas.

21.18 val. pareigūnai gavo A lygio pranešimą, buvo teigiama, kad skubiai reikia policijos pagalbos – Mechanikų g. esančiame bendrabutyje vyksta muštynės. Pranešėja pasakojo, jog atvyko į svečius ir nežino tikslaus adreso, buto šeimininkas jos su draugu neišleidžia iš namų.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad jaunuolių kompanija padaugino alkoholio ir vieni kitiems pretenzijų jau nebeturi. Stipriai apsvaigęs vaikinas buvo su praskelta galva, ant veido matėsi sudžiuvęs kraujas. Sužalotasis pareigūnams teigė, kad su draugu netyčia susitrenkė galvomis ir taip prasiskėlė galvą. Medikai jaunuolį išgabeno į gydymo įstaigą.

Tik atsilaisvinusius pareigūnus Sodų gatvėje sustabdė sunerimusi moteris: pabeldusi į langą ji papasakojo, kad vyriškis neteko sąmonės. Kaip paaiškėjo, jam prasidėjo alerginė reakcija nuo suvalgytų krevečių. Skubiai atvykę medikai vyriškį išgabeno į ligoninę, teigė, kad dėl greitos reakcijos jam viskas bus gerai.

Per Naujųjų metų išvakares Vilniuje nebuvo apsieita ir be gaisrų. Karaliaučiaus gatvėje kilo gaisras daugiabutyje, pranešta, kad 7 aukšte iš buto veržiasi dūmai. Į įvykio vietą atskubėjo gausios ugniagesių ir policijos pareigūnų pajėgos. Paaiškėjo, kad bute žmonių nėra, viduje degė elektros prietaisas. Laimei, gaisro metu žmonės nenukentėjo.

Girtutėlis vairuotojas

Iki Naujųjų Metų likus kiek daugiau nei pusvalandžiui, Vilniuje, Pilaitės pr., įkliuvo visiškai girtas vairuotojas. Policijos patruliai atkreipė dėmesį į lėtai važiuojantį automobilį „Toyota Avensis“. Sankryžoje automobilis užgeso, paskui vėl pajudėjo itin mažu greičiu. Pareigūnai nusprendė patikrinti įtarimų sukėlusį vairuotoją.

Vyras (gim. 1979 m.), paklausus ar gėrė, prisipažino gėręs maždaug prieš valandą. „Aš čia netoli gyvenu, pastatau mašiną, ir viskas“, – lengvai išsisukti tikėjosi akivaizdžiai labai girtas vairuotojas.

Panašu, kad gėrė jis visai neseniai, nes vis girtėjo. Automobilio salone voliojosi nugertas trauktinės butelis, ant keleivio sėdynės – apgraužti dešros gabalai, o ant grindų – privemta. Vyras nenorėjo tikrintis alkotesteriu ir atiduoti automobilio rakto. Tik du kartus įspėjus apie gresiančią atsakomybę, papūtė į alkotesterį – 3,05 prom. Po penkiolikos minučių patikrinus antrą kartą vairuotojas buvo dar girtesnis – 3,26 prom.

Fejerverkas sužalojo 14-metį

Vos tik peržengus į 2022-uosius buvo gautas pirmas pranešimas ir jis buvo apie fejerverkus. 00.01 val. pranešta, kad Geležinkelio gatvėje, ant pėsčiųjų tilto, didelis būrys žmonių šaudo fejerverkus.

00.08 val. pranešta, jog Architektų gatvėje vyrui sužalota koja. Į įvykio vietą atvykę medikai nustatė, kad nelaimėlis patyrė kojos piršto sumušimą. Įvykio vietoje buvusi moteris pasakojo, kad vyriškį sužalojusią petardą iššovė kiti žmonės, po incidento jie atsiprašė ir nuėjo.

Taip pat 00.28 val. informuota, kad Vilniaus rajone, Rūkainių kaime, asmenys šaudė fejerverkus ir sužalojo moterį. Anot pranešėjo, pataikė 58 metų moteriai į krūtinę, prireikė medikų pagalbos.

Nuo fejerverkų nukentėjo ir nepilnametis. Buvo teigiama, kad 01.14 val. Putiniškių g. 14 metų paaugliui pataikė fejerverkas į veidą.

Smurtai ir muštynės

Po vidurnakčio žmonės pradėjo siautėti, pareigūnai nespėjo važinėti po įvykius. Nuo 24 val. iki 6 val. ryto Vilniaus apskrities pareigūnai gavo net 261 pranešimą.

Ukmergės g. esančio daugiabučio laiptinėje susimušė 6-7 asmenys. Kompanijoje buvusi moteris buvo taip stipriai nustumta, kad atsitrenkusi į duris prarado sąmonę. Pranešėja teigė, kad šiek tiek pagulėjusią moterį pakėlė ir visa kompanija staigiai pasišalino.

Žmonės taip užbaliavojo, kad net pamiršo savo mažamečius vaikus. Pranešėjai teigė, kad vienas vaikas buvo paliktas laiptinėje, o kitas – bute.

Apie 1.30 val. buvo pranešta apie stipriai sumuštą žmogų Saltoniškių gatvėje. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai išsiaiškino, kad „Žirmūnų profesinio mokymo centre“, bendrabutyje, buvo užpultas budėtojas. Nelaimėlis papasakojo, jog užėjo du ar trys jaunuoliai, nežinia dėl ko kilo konfliktas ir jie pasiuto. Teigiama, kad jaunuoliai ne tik išdaužė kompiuterius, užtvarą ir eglę, bet ir kaip žvėrys spardė ir rankomis daužė senyvo amžiaus darbuotoją.

Atvykę medikai pasibaisėjo, vyriškiui buvo stipriai sužalotas veidas, ir praskelta galva, jis išgabentas į ligoninę. Įtariamieji ieškomi.

Šaltkalvių gatvėje 43 metų moteris siautėjo bute. Pranešėja teigė, jog jos draugė daužo viską, stiklais žalojasi save. Pasirodo, kad suagresyvėjusi pilietė dirba gydytoja psichiatrinėje ligoninėje.

Apie 2.40 val. patruliuojančius pareigūnus Kauno gatvėje susistabdė moteris, ji teigė, kad eidami sutiko senyvo amžiaus vyrą su pižama, bijodami, jog senolis gali sušalti, kvietė policininkus į pagalbą. Vyriškis, pasirodo, pabėgo iš ligoninės, esančios J. Jablonskio gatvėje. Jis labai nenorėjo grįžti atgal, pradėjo pasakoti, kad jį gydytojai nori nužudyti, vyras reikalavo jį nuvežti namo arba sustabdyti kokią mašiną ir liepti jį parvežti. Visgi senolis buvo pristatytas atgal į gydymo įstaigą.

Siautėjo baruose ir naktiniuose klubuose

Apie 3 val. buvo gautas pranešimas, kad Kauno gatvėje, prie baro „Kablys“ du vaikinai užpuolė vyriški, mušė jį vidurį gatvės ir beveik nuogai išrengė. Liudininkai papasakojo, kad įtariamieji pabėgo, o nelaimėlis įėjo į namo laiptinę. Nei sužalotasis, nei jį mušę asmenys nebuvo surasti.

Vilniaus gatvėje, prie baro „La Birra“ buvo rastas miegantis vyriškis. Padauginęs alkoholio vaikinas nesiorientavo kur jis yra ir kas vyksta. Pareigūnai užsienio piliečiui suteikė socialinę pagalbą ir jį nuvežė iki šalia esančio viešbučio. Kartu buvusi mergina teigė, kad vaikinas yra karys iš Vokietijos.

A. Stulginskio gatvėje, prie „Pramogų banko“ pradėjo siautėti labai agresyvus vyriškis. Pranešėjas teigė, kad jis kabinėjosi prie žmonių, vienam jų išmušė dantį. Į įvykio vietą atvykus pareigūnams įtariamasis nesiruošė apsiraminti, net surakintas antrankiais bandė žaloti aplinkui esančius žmones. Vyriškis buvo sulaikytas, o nukentėjusysis perduotas medikams.

Naktį nebuvo apsieita ir be įvykių naktiniame klube „Metelica“. Darbuotoja pranešė, kad klientas sulaužė stalą ir nenori už tai susimokėti. Kol pareigūnai aiškinosi įvykio aplinkybes, klube įvyko muštynės, pareigūnams teko į pagalbą kviestis kolegas.

Taip pat bare „Metro“ įvyko muštynės tarp klientų. Pranešėjas teigė, kad nepažįstamas asmuo vyriškiui trenkė bokalu į galvą ir praskėlė antakį.

Pareigūnai teigia, kad šių Naujųjų metų naktis buvo įspūdinga. Be sustojimo visą naktį dirbę policininkai tik paryčiais gavo progą pavalgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)