Jo vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimui sustoti ir, padidinęs greitį, nuvažiavo Druskininkų link.

Pasak VSAT, bėglį pasieniečių tarnybiniu visureigiu "Landrover Defender" persekiojo apie 10 kilometrų. Persekiojamas automobilio vairuotojas važiavo iki 140 kilometrų per valandą greičiu, pavojingai manevravo ir neleido jo aplenkti.

Apie sprunkantį kontrabandininką pasieniečiai radijo ryšiu pranešė Druskininkų policijai, kuri užblokavo kelią į kurortą.

Iki Druskininkų likus apie pustrečio kilometro, VSAT pareigūnų visureigis aplenkė bėglį ir užblokavo jam kelią.

Įjungęs atbulinę pavarą, kontrabandininkas pradėjo visu greičiu važiuoti atgal, tačiau nesuvaldė automobilio ir nuriedėjo į pamiškės griovį.

Pasieniečiams pribėgus prie persekioto automobilio, iš jo salono pliūptelėjo ugnis.

Iš degančio automobilio Varėnos rinktinės specialiojo pasieniečių būrio pareigūnams dar pavyko ištraukti įvairaus tūrio plastmasines talpas, kuriose buvo apie 300 litrų skysčio, turinčio alkoholio kvapą, manoma, spirito.

Įtariama, kad pasinaudojęs tamsa ir į mišką pasprukęs kontrabandininkas pradūrė vieną iš gabenamų talpų ir ją padegė.

Į pagalbą specialiojo pasieniečių būrio pareigūnams buvo iškviestas VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau dėl stipraus degėsių ir alkoholio tvaiko pabėgusio kontrabandininko pėdsakų šuo neužuodė.

Pasieniečiams užgesinus degantį automobilį, jis buvo nugabentas į Druskininkų užkardą, o rastas alkoholis - į Varėnos rinktinę.

Įvykį tiria VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyrius.

Patikrinę duomenų bazes, VSAT pareigūnai nustatė, kad "Volkswagen Passat" praėjusių metų kovą buvo pavogtas iš garažo Kaune.

Tai ne pirmas atvejis Lietuvos pasienyje, kai nuo VSAT pareigūnų sprunkantys kontrabandininkai padega automobilius.

Pernai vasarį Šalčininkų rajone nuo pasieniečių bėgęs automobilio "Audi 100" vairuotojas, matydamas, kad bus neišvengiamai sulaikytas, padegė automobilio saloną ir paspruko.

Tąkart pasieniečiams teko laikinai stabdyti eismą į abi kelio puses - baimintasi, kad apie 1000 litrų svaigalų gabenęs automobilis nesprogtų.