Policijos departamento (PD) Vidaus tyrimų valdybos viršininkas Aleksandras Katinas BNS sakė, kad Jurbarko policijos šefo neprincipingumas paaiškėjo departamente analizuojant policijos įstaigų ataskaitas apie pernai policijos pareigūnų padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pasak A.Katino, PD lig tol išvis neturėjo informacijos, kad Jurbarko apylinkės inspektorių grupės tyrėjas Kęstutis Mišeika buvo sulaikytas neblaivus prie vairo ir už tai jam viršininkas skyrė griežtą papeikimą.

K.Mišeika neblaivus prie vairo savo kolegoms įkliuvo pernai balandį. Pareigūnui nustatytas lengvas girtumo laipsnis ir skirta 1 tūkst. litų administracinė bauda. Tačiau pareigūnas dėl šios baudos su savo kolegomis nesėkmingai bylinėjosi kelių instancijų teismuose. K.Mišeikos skundas visais atvejais atmestas ir konstatuota, kad jis nubaustas pagrįstai.

Pasak A.Katino, vairavimas neblaiviam yra pats šiurkščiausias Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Be to, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra kategoriškai pareiškęs, kad jei neblaivus prie vairo sulaikomas policijos pareigūnas, jo vadovas neturi kitos alternatyvos - tik atleisti pavaldinį iš tarnybos.

Tuo tarpu V.Gliosas pavaldiniui skyrė švelnesnę nuobaudą. "Generalinis komisaras aiškiai pasakė - išgaudysim visus girtuoklius prie vairo", - sakė A.Katinas.

PD Vidaus tyrimų valdyboje iš naujo buvo atliktas patikrinimas, po kurio pareigūno vardą pažeminęs K.Mišeika atleistas iš darbo.