Kaip ir visada, buvo apstu girtų vairuotojų, muštynių, daugybė skundų dėl naktį triukšmaujančių kaimynų ir t. t.

Jaunuoliai sučiupo girtą vairuotoją

Apie 22.20 val. Vilniaus pakraštyje, Salininkų g., girtutėlį vairuotoją sučiupo ir policijai perdavė pilietiški jaunuoliai. Delfi jie pasakojo važiavę septyniais automobiliais, kai staiga pamatė priešais jų koloną prieš eismą atvažiuojantį „Renault Laguną“. Vairuotojai ėmė signalizuoti šviesomis ir garsiniais signalais, bet „Renault“ vis tiek važiavo priešpriešiais, tad jaunuoliams teko skubiai trauktis į kelkraštį. Tik paskutinę akimirką „Renault“ vairuotojas metėsi į savo eismo juostą ir vos nenulėkė į griovį. Įtarę, kad vairuotojas girtas, jį nusivijo dviejų automobilių („Audi“ ir „Mercedes“) vairuotojai kartu su keleiviais.

Pasak liudininkų, „Renault“ blaškėsi po kelią, vingiavo ir t. t. Kai prie posūkio jis sulėtino greitį, „Audi“ ir „Mercedes“ iš priekio ir iš galo užblokavo girto vairuotojo automobilį. Vaikinai iškvietė policiją. O akivaizdžiai neblaivus „Renault“ vairuotojas iki atvykstant pareigūnams prašė pavežėti jį į Juodšilius.

Atvažiavę policininkai nustatė, kad „Renault“ vairavęs vyras labai girtas: tikrinant pirmą kartą nustatytas 2,59 prom. girtumas, po penkiolikos minučių patikrinus antrą kartą – 2,44 prom.

Vyras pareiškė, kad jis nevairavo. Esą vairavęs jo draugas, kuris pabėgo ir kurio išduoti jis negalintis. Tačiau tokį bandymą išsisukti paneigė keturi liudininkai ir savo parodymus patvirtino raštu, – jie visi matė, kad vairavo būtent tas vyras.

Neseniai pasikeitė tvarka: anksčiau vairuotojus, kurių girtumas viršija pusantros promilės, policija dažniausiai uždarydavo į areštinę, o dabar daugumai jų tik įteikiamas šaukimas į policijos komisariatą ir pareigūnai dar parveža namo. Dabar į areštinę uždaromi anksčiau teisti, bausti už vairavimą neblaiviam ar už chuliganišką vairavimą, atsisakantys tikrintis girtumą, neigiantys vairavimo faktą ir pan. Kadangi „Renault“ vairuotojas neigė vairavęs, jis uždarytas į areštinę, o jo automobilis išvežtas į policijos sulaikytų automobilių aikštelę.

Skrydis iš balkono nesutrukdė švęsti

Apie 3 val. policija gavo praeivio pranešimą, kad Grigiškėse iš antro aukšto iškrito moteris.

Atvykę patruliai nurodytoje vietoje ant sniego rado kraujo, bet žmogaus ten nebuvo. Netrukus daugiabučio gyventojai pareigūnams nurodė, iš kurio buto buvo iškritusi moteriškė.

Ją policininkai rado namuose. Moteris buvo tokia girta, kad nesugebėjo papūsti į alkotesterį. Tačiau šnekėti dar gebėjo. Ji paaiškino, kad su kaimyne šventė Kalėdas, netyčia persisvėrė per turėklus ir iškrito iš balkono. Parėjo namo ir šventė toliau, į ligoninę važiuoti atsisakė.

Negarbingos prostitutės

Apie 3.20 val. vyriškis policijai apskundė intymias paslaugas teikiančias moteris. Jis papasakojo gatvėje sutikęs dvi moteris, kurioms sumokėjo 50 eurų ir kurias atsivedė į netoli stoties, Aušros Vartų g., esantį hostelį. Tačiau čia viena iš jų paėmė jo 100 eurų ir išėjo. Antrosios vyras neišleido ir iškvietė policiją.

Bet kol atvyko patruliai, hostelio lovelasas persigalvojo ir pareigūnams pareiškė prostitutėms pretenzijų nebeturintis.

Tradicinės muštynės prie „Metelicos“

Prie Vokiečių g. esančio naktinio klubo „Metelica“ itin dažnai vyksta muštynės. Kartais net kelios per naktį. Neapsieita be jų ir šią šventinę naktį.

Patruliai, su kuriais kalėdinę naktį važinėjo Delfi žurnalistas, spėjo, kad apie 5 val., kai uždaromi naktiniai klubai, kils muštynės (nors keliuose klubuose jos kilo dar gerokai iki uždarymo). Spėjimas pasitvirtino.

Kiek po 5 val. Vilniaus policijos stebėtojai, peržiūrintys gatvėse esančių kamerų siunčiamus vaizdus, pamatė muštynes prie naktinio klubo „Metelica“. Patruliams buvo nurodyta skubiai važiuoti į Vokiečių g., nes du itin agresyvūs jauni vyrai muša žmones, vienas jaunuolis buvo taip sumuštas, kad nugriuvo ant žemės ir kurį laiką gulėjo nejudėdamas (paskui atsigavo).

Prie klubo atlėkė keli policijos ekipažai. Stebėtojai buvo tiksliai apibūdinę agresyvių asmenų išvaizdą ir aprangą, todėl užpuolikus atpažinti nebuvo sudėtinga. Vieną iš jų pareigūnai sučiupo šalia „Metelicos“, o kitas spruko. Bet gretimoje gatvėje policininkai jį pavijo ir sučiupo. Sulaikymo metu pareigūnui sužalotas pirštas.

Kol policininkai gaudė mušeikas, sumuštieji sėdo į automobilį ir išvažiavo.

Vienas iš mušeikų iškart nuvežtas į policiją, o bandžiusį pabėgti sučiuptą jauną vyrą pareigūnai iš pradžių nuvežė į ligoninę, kad medikai susiūtų praskeltą galvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)