Gruodžio 14 d., apie 14.55 val., Plungėje, V. Mačernio g., patruliavę Plungės r. PK pareigūnai pastebėjo automobilį „Mazda 6“, kuriuo važiavo grupė jaunuolių. Automobilį vairavo pareigūnams žinomas 2000 m. gimęs jaunuolis, esantis rizikos asmenų sąraše.

Automobiliui sustojus prie parduotuvės esančioje aikštelėje, pareigūnai priėjo ir juo važiavusių asmenų paklausė, ar jie neturi draudžiamų daiktų. Automobilio vairuotojas ir 2006 m. gimęs keleivis nurodė kišenėse tokių turintys – vieno striukės kišenėje rastas cigarečių pakelis, kuriame buvo folijos lankstinukas, kito – permatomas plastikinis gniužulas su augalinės kilmės, žalsvos spalvos galimai narkotine medžiaga.

Plungės r. PK detalesnei automobilio apžiūrai buvo pasitelktas tarnybinis šuo Mėta, kuris nurodė, kad narkotinių medžiagų gali būti bagažinėje esančioje kuprinėje. Atidarius kuprinę rasta dėžutė, kurioje buvo 38 folijos lankstinukai su apie 100 g. žalsvos spalvos, augalinės kilmės galimai narkotinės medžiagos ir skaitmeninės svarstyklės, įtariama skirtos narkotinėms medžiagoms sverti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (pagal LR BK 259 str. 1 d.). Vaikinams gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją