Lapkričio 29 d., apie 14 val., Kaune, K. Baršausko g., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai pastebėjo įtartinai manevruojantį automobilį „Seat Toledo“, kurio vairuotojas, stabdomas pareigūnų, šalinosi ir Tunelio gatvėje nesuvaldęs automobilio, rėžėsi į apšvietimo stulpą, praneša Kauno apskrities policija.

Nepaisant įtartino manevravimo, vairuotojui (gim. 2000 m.) alkoholio matuoklis girtumo neparodė, tačiau apžiūrėdami automobilį pareigūnai jame pastebėjo galimai narkotinių medžiagų – į foliją susuktų kamuoliuko formos pakuočių.

Automobilio apžiūros metu iš viso buvo rasta 24 vnt. folijos ritinėlių su augalinės kilmės galimai narkotine medžiaga, polietileno maišas su taip pat augalinės kilmės galimai narkotine medžiaga, svarstyklės smulkiems daiktams sverti bei smulkintuvas. Automobilio vairuotojas dėl patirtų sužalojimų ir narkotinių medžiagų tyrimui buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

Pareigūnai atliko kratas vaikino namuose Kaune, kurių metu rado apie 10 litrų galimai naminių stiprių alkoholinių gėrimų, 6 vnt. cigarečių pakelių be banderolių, vieną folijos ritinėlį su galimai narkotine augalinės kilmės medžiaga ir sėklų, kaip įtariama, kanapių.

Nustatyta, kad jaunuolis jau yra kartą teistas už disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir periodinė registracija policijos įstaigoje.

Nemuno policijos komisariato pareigūnai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją