Ugniagesiai pranešė, kad 15.13 val. buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, daugiabučio namo koridoriuje tvyro daug dūmų. Ugniagesiai gaisro židinį surado 2 kambarių bute. Gaisro metu apdegė medinė sienų apdaila. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 19 val. Radviliškio rajone, Grinkiškio seniūnijoje, Dirvoniškių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu pradegė medinė perdanga, išdegė namo vidus.

19.36 val. Klaipėdos rajone, Dauparų-Kvietinių seniūnijoje, Šakinių kaime, atvira liepsna degė medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu apdegė ir medinė perdanga bei mansarda. Ugniagesiai iš namo išnešė dujų balioną. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

22.18 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Vasaros gatvėje esančiame Psichikos sveikatos centre, tvyro dūmai. Dūmų kvapas jautėsi antrajame pastato aukšte. Ugniagesiai patikrino patalpas, tačiau gaisro židinio nerado. Dūmai išsisklaidė.

Šeštadienį, apie 10 val., gaisras kilo Raseinių rajone, Gruzdiškės kaime įsikūrusioje paukščių fermoje. Gaisro metu sudegė apie 8 kv. m medinės perdangos, buvo nuardyta 15 kv. m perdangos ir apie 30 kv. m stogo dangos, apdegė pašarų maišymo bokštas. Ugniagesiai išgelbėjo apie 3 tūkst. kalakutų ir broilerių. Nuo liepsnų jie apsaugojo „Bobcat“ krautuvą, iš pastato išnešė 10 dujų balionų.

16.33 val. Birštono savivaldybėje, Žemaitkiemio kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, veranda, išdegė kambarys. Dūmų detektoriai name buvo įrengti.

22.47 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Taikos gatvėje, dega butas devintajame aukšte, o viduje yra užrakinta moteris. Atvykus ugniagesiams, žmonės iš buto buvo išėję į laiptinę. Viduje degė kambario durys ir šalia sukrautos šiukšlės. Gaisras buvo užgesintas parankinėmis priemonėmis. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienį, 23 val., Švenčionių rajone, Pabradės seniūnijoje, Kločiūnų kaime, atvira liepsna degė rąstinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus, sudegė viduje buvę namų apyvokos daiktai.

Penktadienį, 7.13 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Neries upėje prie Liubarto tilto, plūduriuoja žmogaus kūnas. Jį ištraukė ugniagesiai.

18.29 val. pranešta, kad Šakių rajone, Giedručių kaime, sandėlyje grūdų elevatoriaus volas įtraukė darbuotoją. Konvejeris buvo sustabdytas. Atvykę ugniagesiai vyrą išlaisvino, medikai gaivino nukentėjusįjį, tačiau po kurio laiko buvo konstatuota žmogaus mirtis.

20.02 val. buvo gautas pranešimas, kad Druskininkuose, Neries upėje pastebėtas skenduolis. Vyro kūną ištraukė ugniagesiai.

Šeštadienį, apie 8 val. ryto, ugniagesiai gelbėtojai, dėvėdami specialius apsauginius kostiumus, Šalčininkų rajone, Pabarės seniūnijoje, Mištūnų kaime, padėjo greitosios pagalbos medikams iškelti į namo rūsį įkritusią moterį ir nunešti iki medikų automobilio. Buvo gauta informacija, kad moteris galbūt serga COVID-19 liga.

12.22 val. Kėdainių rajone, Janušavos kaime, ugniagesiai taip pat skubėjo į pagalbą medikams. Jie nutempė klimpstantį greitosios pagalbos automobilį pas ligonį, ligonį įkėlė į automobilį ir partempė automobilį iki tvirto kelio.

15.18 val. pranešta, kad Visagine, Draugystės gatvėje, vaiko koja įstrigo dviračių stovo rėme. Atvykę ugniagesiai išlaisvino vaiką. Jį apžiūrėjo ir greitosios pagalbos medikai, vaikas nenukentėjo.

18.45 gautas pranešimas, kad Vilniuje, S. Stanevičiaus gatvėje, vonios kambaryje užsitrenkė du mažamečiai vaikai. Naudodami parankines priemones, ugniagesiai atidarė vonios duris ir išlaisvino mažylius.

Sekmadienį ugniagesiams teko gelbėti dar vien vaiką. 19.14 val. buvo pranešta, kad Klaipėdoje, Taikos prospekte, bute užsitrenkė mažametis. Naudodami laužtuvą, ugniagesiai atidarė duris ir įleido į vidų mamą, medikus ir policijos pareigūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją