Penktadienio vakarą, apie 17 val., į Lavoriškių kelio postą krovininiu vilkiku „Man“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo tranzitu į Rusijos Kaliningrado sritį gabenantis vienuolikos tonų rusiškų makaronų krovinį. Tačiau muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti jo mašiną rentgeno kontrolės sistema ir netrukus paaiškėjo, kad dėžės su makaronais tebuvo priedanga stambiai cigarečių kontrabandai, pranešė MKT.

Tiesą sakant, kontrabandininkai nelegalios siuntos maskuotei pagailėjo net makaronų – dalyje dėžių, kuriomis buvo apkrautos cigaretės, pareigūnai aptiko paprasčiausias putų polistireno plokštes.

Tuo tarpu didžioji puspriekabės dalis buvo pilna baltarusiškų cigarečių „Queen Menthol“ – iš viso rasta 400 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė (su mokesčiais) – 1,4 mln. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos – tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Nelegalus krovinys ir vilkikas sulaikyti, mašinos vairuotojas suimtas mėnesiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)