Savaitės lakstūnas fiksuotas pirmadienį, lapkričio 8 d., apie 14.30 val., Kauno r., Mastaičių kaime. Automobilis „Opel Combo“ vietoje nustatyto maksimalaus 50 km/val. greičio, gyvenvietėje lėkė 118 km/val. greičiu. Jo vairuotojas (gim. 1998 m.) tikino skubėjęs darbo reikalais, vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Kitą dieną, apie 20.15 val., Kėdainiuose, J. Basanavičiaus g., buvo sustabdytas neblaivus automobilio „Seat Toledo“ vairuotojas (gim. 1984 m.), kuriam nustatytas lengvas girtumas – 0,37 prom. Vairuotojas teigė alkoholio vartojęs ir tą pačią dieną, ir iš vakaro. Taip pat paaiškėjo, kad vyras neturi teisės vairuoti transporto priemonės, nes ši teisė buvo prarasta, o pasibaigus atėmimo terminui vairuotojas neįvykdė susigrąžinimo sąlygų, praneša Kauno apskrities policija.

Dar vienas neblaivus vairuotojas buvo išaiškintas ketvirtadienį, lapkričio 11 d., apie 17.20 val., kuomet patruliuojantis pareigūnų ekipažas gavo pranešimą apie galimai neblaivų vairuotoją, sukėlusį eismo įvykį Kaune, Vaidoto gatvėje. Nuvykus nurodytu adresu, pareigūnai aptiko automobilį „Ford“, atsitrenkusį į krovininį automobilį. Praeivių pagalba, iš įvykio vietos pasišalinęs „Ford“ vairuotojas buvo surastas, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,56 prom.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 9 neblaivius automobilių vairuotojus ir 7 dviratininkus. Vienas jų (gim. 1973 m.) – penktadienį, lapkričio 12 d., apie 18.30 val., buvo sustabdytas Kauno r., Miriniškių kaime, neblaivus vairuojantis dviratį, kuomet jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,32 prom. Taip pat išaiškinti ir 11 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Visą savaitgalį, lapkričio 12–14 d., Kauno apskr. VPK Kelių patrulių kuopos pareigūnai Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos rajone ir Kėdainiuose vykdė policinę priemonę, skirtą neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Patikrinus 3,6 tūkst. transporto priemonių, išaiškinti 6 neblaivūs vairuotojai, taip pat 7 asmenys, vairavę transporto priemones neturint teisės vairuoti.

Fiksuoti ir kiti KET pažeidimai, kai buvo vairuojama privaloma tvarka neįregistruotas, privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustas ar be pritvirtinto valstybinių numerių ženklo transporto priemones.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 13 eismo dalyvių (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos – 24), dar 603 sužeisti (pernai – 563).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją