Reidas prasidėjo po vidurnakčio, vairuotojai buvo tikrinami Pylimo g.

Apie 1 val. buvo sustabdytas įmonės „CityBee“ automobilis „VW Golf“. Jį vairavusiai merginai nustatytas 1,35 prom. girtumas. Po penkiolikos minučių patikrinus antrą kartą paaiškėjo, kad vairuotoja nė kiek neprasiblaivė – 1,36 prom.

Merginai šis pasivažinėjimas kainuos brangiai: neteks teisės vairuoti, gaus baudą nuo 800 iki 1100 eurų, be to, už vairavimą neblaiviam 2000 eurų baudą skiria dar ir „CityBee“.

Apie 2 val. pareigūnai sustabdė dar vieną „CityBee“ automobilį. Paaiškėjo, kad į „VW T-Roc“ susigrūdusi šešių jaunų ispanų (dvi merginos ir keturi vaikinai) kompanija – viena mergina gulėjo ant gale sėdinčių trijų draugų kelių.

Vairuotojui nustatytas 1,04 prom. girtumas (po penkiolikos minučių – 0,96 prom.).

Kol buvo rašomas protokolas, vienas iš akivaizdžiai neblaivių keleivių, išlipęs iš automobilio, pašnekučiavo su žurnalistais, o paskui sėdo prie vairo ir nuvažiavo. Tiesa, nuvažiavo netoli, iki artimiausios sankryžos. Čia jį pasivijo pareigūnai ir surakino antrankiais. Paaiškėjo, kad 22 metų vaikinas dar girtesnis nei prieš tai vairavęs jo draugas. Šiam užsieniečiui nustatytas 1,55 prom. girtumas.

Belaukiant kol praeis penkiolika minučių, kad būtų galima tikrinti antrą kartą, jaunuolį taip smarkiai prispaudė gamtiniai reikalai, kad pareigūnams teko jį skubiai išvežti į komisariatą, į tualetą.

Komisariate ispanas buvo patikrintas antrą kartą – girtumas buvo šiek tiek sumažėjęs ir neviršijo pusantros promilės, todėl vaikinas išvengė baudžiamosios atsakomybės.

Beje, dar prieš prasidedant reidui, apie 22 val., pareigūnai gavo pranešimą, kad nuo Žaliųjų ežerų važiuoja turbūt girtas vairuotojas. Nurodytą „VW Golf“ Kelių policijos patruliai netrukus pastebėjo ir sustabdė Geležinio Vilko gatvės gale. Vairuotojui nustatytas 2,28 prom. girtumas (patikrinus antrą kartą – 2,24 prom.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)