Telšių apylinkės prokuratūros prokurorai Šarūnas Vaicekavičius ir Žilvinas Generauskas ketvirtadienį kreipėsi į teismą su pareiškimais užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu. Prokurorai teismo prašo vyrus pripažinti kaltais ir siūlo jiems skirti pinigines baudas.

Šie ikiteisminiai tyrimai, kuriuos atliko Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai, buvo pradėti lapkričio 6 d. Du Kazachstano piliečiai T. T. ir A. K. įkliuvo, kai, norėdami patekti į Mažeikiuose esantį prekybos centrą, pasinaudojo svetimu galimybių pasu, praneša Generalinė prokuratūra.

Bylos duomenimis, 27 ir 33 metų vyrams įėjus į parduotuvę, apsaugos darbuotojas paprašė jų parodyti galimybių pasus. Darbuotojas, skenavimo prietaise patikrinęs vieno vyro „QR“ dokumento kodą, jį praleido. Tačiau netrukus pastebėjo, jog kito vyro pateiktas galimybių pasas yra to paties asmens vardu ir pavarde.

Manoma, kad svetimą dokumentą vyrai galimai įgijo darbo vietoje – A. K. jį savo mobiliuoju telefonu nusifotografavo leidus bendradarbiui, o T. T. – dokumento savininkui nežinant.

Tyrimo duomenimis, vienas iš kaltinamųjų A. K. turi tėvynėje išduotą galimybių pasą, tačiau jis negalioja Lietuvoje. Kaltinamasis T. T. galimybių paso neturi.

Prokurorai, įvertinę tai, kad ikiteisminio tyrimo metu kaltinamieji pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, kreipėsi į Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmus dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydami vyrus pripažinti kaltais dėl nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 302 str. 1 d. (Antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimas arba pagrobtojo panaudojimas) ir skirti jiems 68 MGL (3 400 Eur) ir 80 MGL (4 000 Eur) dydžio baudas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)