Įvertinęs byloje surinktus įrodymus teismas konstatavo, kad kaltinamojo N. Z. kaltė dėl svetimo turto įgijimo apgaule yra įrodyta. Teismas informavo, kad nuo 2021 m. kovo 8 d. iki 2021 m. kovo 17 d. kaltinamasis N. Z. apgavo 9 asmenis. Vyras iš anksto žinojo ir suprato, kad daro sukčiavimą ir kad tai yra apgaulė. Antrąjį savo mobilųjį telefoną naudojo skelbimams apie parduodamus įrankius įkelti. Asmuo pirkėjams prisistatydavo išgalvotu vardu ir pavarde. Radviliškio rajono gyventojas už sukčiavimą dėl suktuko ir pjūklo jau anksčiau buvo nubaustas administracine tvarka.

Kaltinamasis N. Z. per teismo posėdį kaltu prisipažino ir nurodė, kad labai gailisi. Kaltinamasis tvirtino, kad 2021 m. kovą neteko darbo, todėl sugalvojo prasimanyti pinigų. Jis įdėjo skelbimus apie parduodamus darbo įrankius, kurių neturėjo. Pardavinėjo benzopjūklą, suktuką ir kampinį šlifuoklį. Vyras įkėlė esą parduodamų daiktų nuotraukas, kurias rado internete. Skelbimuose nurodė, kad įrankiai naudoti. Pirkėjai domėjosi įrankiais, norėjo atvažiuoti pasiimti patys, tačiau kaltinamasis nurodė, kad siunčia įrankius per paštomatą. Pervestų pinigų nespėjo išleisti, nes buvo užblokuota jo sąskaita. Bet už parduodamą šlifuoklį spėjo išgryninti 50 eurų. Kovo 17 d. su kaltinamuoju susisiekė policija.

Byloje atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas, todėl paskirta bausmė kaltinamajam N. Z. sumažinta vienu trečdaliu. Kaltinamasis veikė tiesiogine tyčia, dėl savanaudiškų paskatų, padarė vieną nesunkų nusikaltimą. Kaltinamojo veika buvo nukreipta prieš nukentėjusius asmenis.

Jo atsakomybė lengvinanti aplinkybė – prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi. Nusikaltimą sunkinančių aplinkybių nėra.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis nuo 2021 m. kovo 8 d. iki 2021 m. kovo 17 d. tyčia iš savo mobiliojo ryšio telefono interneto tinklalapyje ir socialiniame tinkle įdėjo skelbimus apie tariamai parduodamus įrankius. Asmenys, norėdami įsigyti įrankius, pervedė pinigus į kaltinamojo sąskaitas. Kaltinamasis 8-is kartus tariamai pardavė naudotą kampinį šlifuoklį, kurio kaina svyravo nuo 25-ių eurų iki 52 eurų ir vieną kartą pardavė suktuką už 70 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją