Sauginiuose (Šiaulių r.) gyvenantis 24 metų vaikinas lapkričio 5-osios naktį spruko nuo policijos.

Sauginiuose pamatęs policijos automobilį, vaikinas savo BMW staiga pasuko į gretimą gatvelę. Tai pareigūnams sukėlė įtarimą ir jie nusprendė patikrinti, kodėl vairuotojas vengia policijos. Tačiau BMW dideliu greičiu nuvažiavo, o į tarnybinio automobilio šviesos bei garso signalus ir pareigūnų per garsiakalbį sakomą reikalavimą sustoti, vairuotojas nereagavo, praneša Šiaulių apskrities policija.

Vienu metu bėglys sulėtino greitį. Pamanęs, kad vairuotojas atėjo į protą, vyriausiasis patrulis pribėgo prie jo, tačiau automobilio durelių atidaryti nepavyko, nes jos buvo užrakintos. Išgirdęs pareigūno šūksnį „Stok! Policija!“, vaikinas tik papurtė galvą ir vėl numynė akceleratoriaus pedalą.

Į pagalbą kolegoms buvo pasiųsti kiti patrulių ekipažai. Netrukus bėglys buvo užspeistas kelkraštyje. Kadangi vairuotojas durelių atrakinti nesiteikė, pareigūnams teko išdaužti automobilio durelių stiklą ir jį jėga ištraukti iš mašinos.

Antrankiais surakintas vairuotojas buvo patikrintas dėl apsvaigimo nuo alkoholio. Alkotesteris parodė nulius, nors vaikino judesiai buvo nekoordinuoti, akys išdavė esant apsvaigus. Įtarus, kad jis apsvaigęs ne nuo alkoholio, o nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, buvo nutarta vaikiną vežti į ligoninę tyrimui. Šiuo metu laukiama medikų išvadų.

Vaikino laukia dideli nemalonumai. Vien tik už tai, kad nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, jo laukia bauda nuo 850 iki 1200 eurų, teisės vairuoti atėmimas nuo trejų iki penkerių metų ir automobilio konfiskavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)