Medikai sako, kad tai labai klastingas nuodas, turbūt pats nuodingiausias alkoholio surogatas.

„Kauno mieste nuo liepos 25 iki rugpjūčio 19 dienos mirė 19 žmonių, jų mirties priežastis – apsinuodijimas metilo alkoholiu. Vieno asmens sveikata sunkiai sutrikdyta. Visi ikiteisminiai tyrimai dėl mirties priežasčių sujungti į vieną.

Sujungimo pagrindas ir buvo tai, kad visų mirusiųjų mirties priežastis susijusi su apsinuodijimu metanoliu“, – BNS sakė tyrimą kontroliuojanti Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Byloje iš viso yra trys įtariamieji. Per tyrimą gauta duomenų, kad jie prekiauja iš kažkur gautais surogatais.

„Pranešimai jiems apie įtarimus įteikti pagal Baudžiamojo kodekso 201 straipsnį, dėl surogatų laikymo ir jų platinimo. Tyrimas vyksta toliau, gal pavyks išsiaiškinti pirminį šaltinį, iš kur surogatai būdavo gaunami“, – BNS sakė A. Lipkevičienė.

Tyrimo pradžioje buvo suimta 63 metų Violeta D. Ji byloje iki šiol yra įtariamoji. Vėliau įtariamųjų padaugėjo. Įtariama, kad sveikatai mirtinai pavojingais surogatais prekiavo ir daugiau asmenų.

„Mes negalime pasakyti labai tiksliai ir konkrečiai, kuris mirusysis iš kokios vietos prieš mirtį nelaimingą dozę nusipirko, kai kas pavykę nustatyti, ryšiai veda link tų asmenų,“ – BNS sakė prokurorė.

Violeta D. dabar teismo laukia laisvėje, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, iš jos paimti dokumentai. Moteris įtariama neatsargiu gyvybės atėmimu.

Ikiteisminiai tyrimai vasarą pradėti gavus informaciją iš Kauno gydymo įstaigų, kad Kaune, Aleksoto rajone, randami mirę arba gydymo įstaigose miršta asmenys, vartoję stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų.

Metanolis – itin pavojingas alkoholio pakaitalas. Medikų teigimu, jis klastingas dėl to, kad pagal savo savybes yra praktiškai neatskiriamas nuo etanolio – normalaus alkoholio. Pats metanolis nėra smarkiai nuodingesnis už etanolį, tačiau jo skilimo produktai – itin toksiški.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ skelbė, kad Violetos D. nelegali alkoholio prekyvietė veikė daugiau nei dešimtmetį – moteris įkliūdavo pareigūnams, buvo dukart teista už pilstuką, tačiau policijai šio ir kitų šešėlinių prekyviečių sutraiškyti nepavyko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)