Kaip Delfi informavo teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė, prokuroras prašė pratęsti suėmimą dar 2 mėnesiams. Šis prašymas buvo tenkintas iš dalies, įtariamasis bus suimtas iki gruodžio 3-iosios.

Griežčiausia kardomoji priemonė jam skirta, nes manoma, kad būdamas laisvėje įtariamasis gali trukdyti procesui bei bandyti paveikti liudininkus.

Delfi jau skelbė, kad spalio 18-osios popietę į sostinės Karoliniškių rajone esančią „Rimi“ parduotuvę užėjęs vyras atsisakė užsidėti kaukę. Dėl to tarp jo ir apsaugos darbuotojo kilo konfliktas. Galiausiai viskas baigėsi tuo, kad apsaugininkui buvo peršautos kojos.

Įvykio vietoje buvo sulaikytas vyras, kuriam prokurorai pateikė kaltinimus pagal Baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 7 ir 10 p. (Sunkus sveikatos sutrikdymas kitų žmonių gyvybei pavojingų būdu ir dėl nukentėjusiojo einamų pareigų).

Įtariamąjį ginantis advokatas Renaldas Baliūtis Delfi anksčiau sakė, kad viešumoje skelbta versija esą neatitinka realių faktinių įvykio aplinkybių.

„Pozicija tokia: mes nepripažįstame pareikšto įtariamo, esame pateikę savo poziciją. Realiai spaudoje išdėstyta pozicija neatitinka faktinių aplinkybių, – kalbėjo jis, o paklaustas, kas tada išties įvyko, to nedetalizavo. – Yra faktinės aplinkybės šiek tiek kitokios, aš jų nedetalizuosiu ir nekomentuosiu. Vakar mes davėme parodymus, paaiškinome visas faktines aplinkybes, kaip kas vyko, dėl kokių veiksmų buvo šūvis atliktas.“

Prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama įtariamąjį suimti mėnesiui. Advokato teigimu, jokių pagrindų tam nėra.

Paklaustas, ar įtariamojo pozicija yra ta, kad šūviai paleisti būtinosios ginties sąlygomis, R. Baliūtis tai patvirtino.

„Taip, be abejo, tai ginantis“, – sakė jis.

Įtariamasis neva turėjo medicininę išlygą, dėl kurios galėjo patekti į parduotuvę be kaukės, tačiau į tai buvo neatsižvelgta ir apsauginis klientą esą užsipuolė.

Tiesa, tokia gynybine versija galima suabejoti susipažinus su tuo, ką savo socialiniuose tinkluose skelbė įtariamasis.

„Pažyma elementariai rašosi ir štampą bet kokį gali užsisakyti laisvai“, – rašė įtariamasis, atsakydamas į komentarą apie tai, kad iš gydytojų galima gauti pažymą, leidžiančią nenešioti kaukės.

Be to, gerokai ankstesni įrašai išduoda ir tai, kad jis nuo pat pandemijos pradžios buvo nusistatęs prieš kaukių dėvėjimą bei pats aktyviai skleidė dezinformaciją apie koronavirusą.

„Ei,mentai. Vaikštinėju visur be kaukės. Ir ką jūs man padarysit?“ - likus 4 dienoms iki šaudynių savo feisbuke rašė šis vyras.

Raginimai ginkluotis

Beje, įtariamasis dar 2012 m. nesėkmingai bandė patekti į Seimą su Tautos vienybės sąjunga. Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje biografijoje nurodoma, kad jis Vilniaus universitete baigė fizikos magistro studijas, kelis metus dirbo inžinieriumi. Po to jis darbavosi įvairiose ginklų parduotuvėse.

„Mėgsta skaityti. Domisi technika, jos istorija. Sportuoja. Augina šuniuką. Nevedęs, vaikų neturi“, – apie save tuomet rašė jis.

Ką įtariamasis veikia šiuo metu, išskyrus tai, kad feisbuke itin aktyviai dalinasi sąmokslo teorijomis – neaišku. Prokuratūra šios informacijos neatskleidė motyvuodama, kad tai – asmens duomenys.

Aišku tiek, kad šūviai paleisti iš teisėtai laikomo pistoleto „Glock“. Be to, socialiniuose tinkluose jis kelis kartus žmones skatino ginkluotis.

„Ginkluotis reikia žmonėms. Aš seniai sakiau, kad policija negina žmonių, nes niekada laiku neatvažiuoja į nusikaltimo vietą. O dabar akivaizdu, kad piliečių ir atbėgėlių konfliktuose milicija palaiko atbėgėlių pusę“, – liepos pabaigoje rašė D. V., pasidalinęs žinute apie į Dieveniškes atklydusius migrantus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)