Apie tai naujienų agentūrai LETA pranešė Latvijos policija.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Gulbenės savivaldybėje kelių patruliai pastebėjo važiuojantį „Volkswagen“ markės automobilį. Teisėsaugininkai įsijungė švyturėlius ir sustabdė mašiną, norėdami pasiteirauti, kodėl vairuotojas komendanto valandos metu ne namuose.

Policininkams priėjus prie automobilio, vairuotojas pro siaurą tarpelį lange padavė dokumentus ir iš karto uždarė langą. Tuo metu vairuotojas apsuko automobilį, įjungė degimą ir susprogdino automobilyje buvusį dujų balioną.

Stipraus sprogimo metu abu policininkus bloškė nuo mašinos, o vairuotojas spėjo iš jos išlipti. Naudodamasis situacija, vyriškis įlipo į policininkų automobilį ir norėjo pabėgti iš įvykio vietos.

Sprogimo metu mažiau nukentėjęs policininkas suskubo sulaikyti pažeidėjo, o šis mėgino atimti iš pareigūno ginklą, tiesa, nesėkmingai. Policininkas spėjo paspausti pavojaus mygtuką ir pranešti kolegoms, kad reikalinga pagalba. Grumtynių metu atsigavo sužeista policininkė ir atskubėjo kolegai į pagalbą.

Galiausiai į įvykio vietą atvyko arčiausiai buvęs policijos ekipažas, greitoji pagalba ir ugniagesiai.

Stipriau nukentėjusią policininkę išvežė į ligoninę Rygoje, kito policininko sveikatos būklė gera, o pažeidėjui apskritai neprireikė medikų pagalbos.

Šiuo metu jis sulaikytas ir yra Laikinojo sulaikymo izoliatoriuje. Aiškinamasi, kokie buvo jo elgesio motyvai. Iš pradžių pažeidėjas aiškino, kad nusprendė susprogdinti automobilį, protestuodamas prieš COVID-19 ir vakcinaciją, nes dėl to kasdien kildavo konfliktų.
Policijos atstovas įspėjo, kad šis atvejis turės vyriškiui rimtų padarinių. Sulaikytasis anksčiau nebuvo teistas.

Pradėtas baudžiamasis procesas, už teisėsaugininkų sužalojimą pažeidėjui gresia nuo dvejų iki dešimties metų laisvės atėmimo.

Už koronaviruso epidemiologinės situacijos reikalavimų pažeidimą vyriškiui teks sumokėti maksimalią baudą – 2000 eurų.

Latvijos policijos nuotr.

Lietuvoje pašovė apsaugos darbuotoją

Delfi primena, kad Vilniuje taip pat buvo kilęs incidentas susijęs su Covid-19. Spalio 19 dieną į parduotuvę Vilniuje apie 15.15 val. atėjęs vyras nedėvėjo kaukės. Apsaugos darbuotojas jo paprašė užsidėti, mat toks yra reikalavimas galioja visiems lankytojams. Po apsaugos darbuotojo prašymo vyras tapo agresyvus ir susigrūmė su jį sulaikiusiu žmogumi.

Apsaugos darbuotojas iškvietė policiją, tačiau kaukės nedėvėjęs vyras nebuvo linkęs laukti pareigūnų ir bandė bėgti. Apsaugininkas ėmė vytis bėglį, tačiau šis po kelių akimirkų išsitraukė ginklą ir peršovė apsaugos darbuotojui kojas.

Policijos pareigūnai sulaikė ginkluotą parduotuvės lankytoją, gimusį 1979 m.

Sužalotas apsaugos darbuotojas buvo skubiai nuvežtas į ligoninę. 1983 metais gimusiam vyrui, pirminėmis žiniomis, viena koja peršauta kiaurai, kitai kojai nustatytas kaulų lūžis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės