Vilniaus kelių policijos pareigūnai Žaliųjų Ežerų gatvėje, ties Verkių gatve, apie 22 val. surengė naktinį reidą. Čia pareigūnai nubaudė VW vairuotoją, jis pasirodo neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Šioje vietoje pareigūnai nustatė kelis leistinus alkoholio kiekius:
„Opel Astra“ vairuotojui nustatytas 0,36 prom. girtumas, „VW Passat“ vairavusiam vyrui nustatytas 0,19 prom., o „Opel“ vairavusiam ukrainiečiui alkotesteris parodė 0,08 prom. girtumą.

VW rėžėsi į atitvarus

Apie 24 val. Drujos gatvėje prireikė kelių policijos pagalbos. Buvo gautas pranešimas, kad galimai girtas vairuotojas sukėlė eismo įvykį ir bebandydamas pasišalinti rėžėsi į atitvarus.

Į avarijos vietą atvyko gausios pareigūnų pajėgos, paaiškėjo, kad į pirmoje eismo juostoje sustojusį „Audi“ automobilį atsitrenkė VW. Eismo įvykį sukėlęs vairuotojas nusprendė pasišalinti, įjungęs atbulinį vos neapgadino dar vienos transporto priemonės ir, susukęs vairą į kairę, didele jėga rėžėsi į atitvarus. Manoma, kad skubėdamas vairuotojas nesuvaldė automobilio, dėl to planas pabėgti neišdegė.

Policijos pareigūnai sulaikė avarijos kaltininką, jam buvo nustatytas 2 promilių girtumas. Vairuotojas sulaikytas ir išvežtas į areštinę.

Girti paspirtukininkai

Kiek po vidurnakčio reidas persikėlė į V. Kudirkos gatvę. Čia pareigūnų dėmesį patraukė paspirtuku ir dviračiu važiavę jaunuoliai. Sustabdyti vaikinai prisipažino, kad vartojo alkoholinius gėrimus, todėl jiems kiek ilgiau teko pabendrauti su policininkais.

Pasirodo paspirtuku važiavusiam vaikinui buvo nustatytas 1,16 promilės girtumas, po penkiolikos minučių vaikinas prablaivėjo, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 0,99 prom.

Dviračiu važiavęs jaunuolis buvo kiek blaivesnis negu draugas, jam nustatytas 0,85 prom. girtumas, antru pūtimu alkotesteris parodė 0,87 prom.

Taip pat reido metu pareigūnai pagavo ir neblaivų „Toyota Prius“ vairuotoją, jam buvo nustatytas 0,58 prom. girtumas. Praėjus penkiolikai minučių vaikinas neprablaivėjo, jis į alkotesterį įpūtė 0,57 prom. Sužinojęs, kad nebegalės vairuoti automobilio, vaikinas informavo pareigūnus, jog su juo važiavusi mergina yra blaivi ir turi vairuotojo pažymėjimą. Pasirodo, kad nemalonumų buvo galima išvengti.

V. Kudirkos gatvėje buvo nustatytas ir dar vienas neblaivus paspirtukininkas, jaunuolis į alkoholio matuoklį įpūtė 0,63 prom., o vėliau 0,71 prom.

Taip pat šioje vietoje buvo nustatyti dar keli leistini alkoholio kiekiai: „Toyota“ vairuotojas įpūtė 0,11 prom., „Opel“ vairavusiai merginai nustatytas 0,27 prom. girtumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)