Apie 22 val. policininkai reidą surengė sostinės centre – Maironio ir Aukštaičių gatvių sankryžoje. Vos pradėjus eismo kontrolę į pareigūnų rankas papuolė taksi vairuotojas. „Toyota“ automobilį vairavęs vyras nebuvo užsisegęs saugos diržo.

Po kurio laiko ne tik pareigūnų bei žurnalistų, bet ir aplinkinių žmonių dėmesį patraukė paspirtukininkas. Stabdomas sustoti nenorėjęs vyras iš tiesų turėjo priežastį.

Pirmu pūtimu alkotesteris parodė 1,52 prom. girtumą, tai pamatęs paspirtuko vairuotojas nusprendė promiles išbėgioti – Aukštaičių gatvėje bėgiojo apie 15 minučių. Visgi šiek tiek pažeidėjui pavyko prablaivėti, jis į alkoholio matuoklį antru kartu įpūtė 1,27 promilės.

Apie 24 val. pareigūnai nusprendė sustoti arčiau naktinių klubų – Pylimo gatvėje. Čia buvo nustatyti keli nedapūtimai: „Porsche Cayenne“ vairuotojui nustatyta 0,33 prom., „Opel Astra“ vairavusiam jaunuoliui nustatyta 0,36 prom., „Peugeot“ vairuotojui 0,19 prom. ir kt.

Taip pat į reidą pateko BMW automobilį be draudimo vairavęs vaikinas. Sužinojęs, kad kelionė baigta vairuotojas nenuliūdo, su kompanija linksmai laukė atvykstančios techninės pagalbos kelyje.

Pareigūnų dėmesio neišvengė ir „Toyota Prius“ vairavęs romų tautybės vyras. Pasirodo jis yra puikiai žinomas pažeidėjas, anot policijos, be vairuotojo pažymėjimo jis jau sugaunamas aštuonioliktą kartą. Teigiama, kad vyriškis yra sukėlęs eismo įvykį neturėdamas teisės vairuoti ir dar būdamas neblaivus.

Sportas išgelbėjo

Reido metu neblaivus už vairo buvo pagautas ir „Lexus“ automobilio vairuotojas, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 0,43 prom. Tai sužinojęs vyras iškart pradėjo šokinėti, daryti pritūpimus ir visaip kitaip judėti tam, kad girtumas sumažėtų ir išvengtų baudos. Po penkiolikos minučių patikrintas vyras apsidžiaugė, antru pūtimu jam buvo nustatytas leistinas girtumas – 0,36 prom.

Iškart po sportininko buvo sustabdytas dar vienas neblaivus vairuotojas, tačiau šiam net ir sportas nebūtų padėjęs. „VW Sharan“ vairavusiam vyrui buvo nustatytas 1,73 prom. girtumas. Antru kartu jis įpūtė vidutinį girtumą – 1,64 prom. Vyriškis buvo sulaikytas, o VW išgabentas į automobilių saugojimo aikštelę.

Į juokingą situaciją pateko „Audi“ vairuotojas – reido metu sustabdytas vyras buvo blaivus ir pareigūno paprašė paaiškinti kaip pasiekti norimos kelionės tikslą, nes nežinojo, kaip nuvažiuoti. Po kurio laiko „Audi“ vairuotojas reidą vėl pasiekė, tik šį kartą pažeisdamas KET - važiavo pažeisdamas ženklą „įvažiuoti draudžiama“. Pasirodo, kad vyriškis vis dar blaškėsi ir nežinojo, kur jam važiuoti.

Reido metu buvo nubausti dar keli BMW vairuotojai. Vienas jaunuolis linksmindamasis naudojo garsinį signalą, kitas BMW vairavęs vaikinas turėjo nulupti tamsinančią plėvelę nuo žibintų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)