Policininkai įjungė švyturėlius ir sireną, bet „Mercedes Benz“ vairuotojas padidino greitį ir spruko. Vydamiesi patruliai per garsiakalbį reikalavo sustoti, bet vairuotojas nepakluso ir išvažiavo į Minsko plentą.

Persekiotojai paprašė kolegų pagalbos, atskubėjo dar keli policijos ekipažai. „Mercedes“ važiavo maždaug 180 km/val. greičiu, Vilniaus r. bėglys išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą – vairuotojams teko skubiai trauktis jam iš kelio.

Medininkuose kitas policijos ekipažas patiesė „ežį“. „Mercedes“ jį pervažiavo, automobilio perdurtomis padangomis greitis sumažėjo, bet vairuotojas nesustojo ir nuvažiavo Medininkų pasienio kontrolės punkto link. Tačiau pasienio kontrolės punkte stovėjo daug vilkikų ir „Mercedes“ vairuotojui teko sustoti.

Bėgliui vos sustojus (apie 4.20 val.) pribėgo pareigūnai, vairuotojui buvo liepta išlipti iš automobilio su pakeltomis rankomis. Vyras (gim. 1971 m.) pakluso, bet dedant jam antrankius, pradėjo priešintis, todėl patruliai jį pargriovė ant žemės. Vairuotojas ir toliau priešinosi, todėl buvo nuramintas elektros iškrova iš „Taser“.

Paklaustas, kodėl bėgo nuo policijos, vairuotojas nesugebėjo atsakyti. Alkotesteriu jam nustatytas 1,14 prom. girtumas. Po penkiolikos minučių patikrinus antrą kartą – 1,08 prom. Su vyru važiavo dvi akivaizdžiai girtos keleivės (gimusios 1978 m. ir 1973 m.), jas pareigūnai paleido.

Vairuotojas sulaikytas ir pristatytas į policijos įstaigą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)