Spalio 21-osios popietę Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrius sulaukė Šiaulių priemiestyje esančios kavinės direktoriaus telefoninio skambučio, kad vienas šiaulietis grasina su juo susidoroti, padegti kavinę. Mat prieš kurį laiką grasintojas iš kavinės buvo pavogęs du alkoholinio gėrimo butelius ir dėl to pateko į policijos akiratį. Įtariamasis turtinę žalą kavinei atlygino, tačiau liko nepatenkintas, kad per direktorių jam teko turėti reikalų su policija.

Tad spalio 21-ąją šiaulietis atvyko į kavinę išsakyti visko, ką mano apie direktorių, bet jo neradęs, užsipuolė padavėją ir jai išrėkė direktoriui skirtus žodžiu. Telefonu sužinojęs apie kilusį incidentą, direktorius atskubėjo į kavinę, tačiau agresyviai nusiteikęs šiaulietis jau šalinosi iš įvykio vietos. Apie incidentą buvo skubiai pranešta policijai.

Dainų gatvėje pareigūnai sustabdė grasintojo vairuojamą taksi „Mercedes“. Patruliams artėjant prie automobilio, jo vairuotojas nusprendė išvengti pokalbio su pareigūnais ir nurūko Architektų gatvės link, paskui pasuko į Nuklono gatvę ir nuvažiavo per laukus. Čia pradėjo klimpti, tačiau, kai pribėgo pareigūnas, automobilis išsiropštė iš purvyno ir vėl nuvažiavo, praneša Šiaulių apskrities policija.

Nereaguodamas į daugkartinius per garsiakalbį išsakytus policijos pareigūnų reikalavimus sustoti, vairuotojas pasiekė Pailių gatvę, aplinkkelį, nuvažiavo Vinkšnėnų link ir pasuko į sodus. Čia bėglio kelionė ir baigėsi - posūkyje nesuvaldė mašinos, kuri nuvažiavo nuo kelio, rėžėsi į medį, jį nulaužė ir apsivertė.

Vairuotojas buvo neblaivus, jam nustatytas 1,87 prom. girtumas. Dėl to šiauliečiui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis. O dėl to, kad nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustoti, vyro laukia administracinė atsakomybė. Už tai numatyta bauda nuo 850 iki 1200 eurų.

Šiaulietis išvengti atsakomybės bėgdamas bando ne pirmą kartą. Prieš pora metų jis, vairuodamas automobilį, Šiauliuose apgadino BMW ir iš įvykio vietos taip pat norėjo sprukti. Tada vyras irgi buvo girtas (1,92 prom.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)