Prokuratūra informavo, kad ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad kaltinamieji dieną prieš nusikaltimo įvykdymą ir nusikaltimo vykdymo dieną Nidoje galimai sekė ir stebėjo vieną sostinės verslininką, neteisėtai rinko informaciją apie privatų jo gyvenimą, siekdami susitikti su juo vienu, be pašalinių asmenų. Vėliau dviem automobiliais sekdami vyko paskui verslininko vairuojamą automobilį, persikėlė per Smiltynės perkėlą ir magistraliniame kelyje Klaipėda–Kaunas–Vilnius ties Babtais su vienu automobiliu imitavo avarinę situaciją bei privertė šalikelėje sustoti verslininko vairuojamą „Jaguar“ automobilį. Tuo pat metu kitu automobiliu užblokavo verslininkui išvažiavimą.

Vienas iš kaltinamųjų prisistatė policijos pareigūnu. Tik po kiek laiko verslininkui supratus, kad bendrauja ne su pareigūnu, tarp vyrų įvyko grumtynės. Du kaltinamieji paleido šūvius į verslininko kojas ir galvos sritį, mėgino surišti jam kojas.

Nukentėjusysis aktyviai priešindamasis sugebėjo ištrūkti ir pabėgti apie 50 metrų nuo įvykio vietos. Užpuolikai įsėdo į savo automobilius ir nuvažiavo Kauno link. Tyrimo duomenimis, iš verslininko galimai buvo pagrobta apie 18 tūkst. Eur vertės turto. Pats verslininkas su savo automobiliu atvažiavo iki Vilniaus ir buvo paguldytas į ligoninę.

Du kaltinamieji savo kaltę pripažįsta, vienas ją pripažįsta iš dalies, o du nepripažįsta savo kaltės. Visiems kaltinamiesiems yra paskirtos įvairios kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje arba užstatas.

Kaltinamiesiems galima griežčiausia bausmė už padarytas nusikalstamas veikas yra laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų.

Daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)