„Prokuroras prašė skirti kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui. Teisėja prašymą tenkino iš dalies, paskirdama kardomąją priemonę – suėmimą 15 dienų, terminą skaičiuojant nuo sulaikymo (t. y. nuo spalio 19 d.)“, – pranešė teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Prokuroras įtariamąjį suimti prašė, nes jo nuomone įtariamasis gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro, teismo arba trukdyti procesui.

„Teisėja įžvelgė vieną pagrindą – kad įtariamasis gali trukdyti procesui (daryti poveikį liudytojams, nukentėjusiajam)“, – nurodė teismas.

Anksčiau skelbta, kad antradienio popietę į sostinės Karoliniškių rajone esančią „Rimi“ parduotuvę užėjęs vyras atsisakė užsidėti kaukę. Dėl to tarp jo ir apsaugos darbuotojo kilo konfliktas. Galiausiai viskas baigėsi tuo, kad apsaugininkui buvo peršautos kojos.

Įvykio vietoje buvo sulaikytas vyras, kuriam prokurorai pateikė kaltinimus pagal Baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 7 ir 10 p. (Sunkus sveikatos sutrikdymas kitų žmonių gyvybei pavojingų būdu ir dėl nukentėjusiojo einamų pareigų).

Įtariamąjį ginantis advokatas Renaldas Baliūtis Delfi sakė, kad viešumoje skelbta versija esą neatitinka realių faktinių įvykio aplinkybių.

„Pozicija tokia: mes nepripažįstame pareikšto įtariamo, esame pateikę savo poziciją. Realiai spaudoje išdėstyta pozicija neatitinka faktinių aplinkybių, – kalbėjo jis, o paklaustas, kas tada išties įvyko, to nedetalizavo. – Yra faktinės aplinkybės šiek tiek kitokios, aš jų nedetalizuosiu ir nekomentuosiu. Vakar mes davėme parodymus, paaiškinome visas faktines aplinkybes, kaip kas vyko, dėl kokių veiksmų buvo šūvis atliktas.“

Prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama įtariamąjį suimti mėnesiui. Advokato teigimu, jokių pagrindų tam nėra.

Paklaustas, ar įtariamojo pozicija yra ta, kad šūviai paleisti būtinosios ginties sąlygomis, R. Baliūtis tai patvirtino.

„Taip, be abejo, tai ginantis“, – sakė jis.

Įtariamasis neva turėjo medicininę išlygą, dėl kurios galėjo patekti į parduotuvę be kaukės, tačiau į tai buvo neatsižvelgta ir apsauginis klientą esą užsipuolė.

Policijos departamento suvestinėje buvo nurodyta, kad apie 16 val. 5 min. Vilniuje, L. Asanavičiūtės g., parduotuvėje, apsaugos darbuotojui (g. 1983 m.) pareiškus parduotuvės lankytojui pastabą dėl nedėvimos kaukės, šis sumušė apsaugos darbuotoją, o bandant sulaikyti, iššovė iš pistoleto ir sužalojo. Nukentėjusysis paguldytas į ligoninę. Įtariamasis (g. 1979 m.), pas kurį rastas ir paimtas teisėtai laikomas pistoletas „Glock“, uždarytas į areštinę.

Įtariamasis anksčiau jokių problemų su teisėsauga nėra turėjęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (716)