Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Žydrūnas Kungys.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, patvirtino, kad trijulė 2020 metais tris kartus internetu iš skirtingų Nyderlanduose ir Vokietijoje esančių pardavėjų pirko tabletes su psichotropine medžiaga. Įrodyta, kad R. J., D. N. ir D. Š., iš anksto apmokėję už kvaišalus, juos nurodė išsiųsti į Lietuvos Respubliką.

Konstatuota, kad pirmąjį kartą 100 tablečių su psichotropine medžiaga siunta į Lietuvą buvo atsiųsta 2020 metų pradžioje. Tačiau jos vaikinai nesulaukė, kadangi ją pašto poste aptiko muitinės pareigūnai. Antroji siunta su 25 tabletėmis po beveik dviejų mėnesių buvo siųsta išgalvotam adresatui į Šiaulius, tačiau voką su psichotropine medžiaga pareigūnai rado vieno daugiabučio Šiauliuose pašto dėžutėje.

Paskutinis siųstas siuntinys su 101 tablete sulaikytas dar po dviejų dienų viename Šiaulių pašto skyrių. Ekspertai nustatė, kad iš viso vaikinų iš užsienio atsisiųstose 226 tabletėse bendra psichotropinės medžiagos masė siekė beveik 33 gramus.

Nagrinėjant bylą teisme, vaikinai savo kaltę pripažino visiškai, nors ikiteisminio tyrimo metu D. Š. ir D. N. savo kaltės nepripažino, o R. J. nurodė prisidėjęs prie nusikaltimų tik iš dalies.

Spalio 19 dieną Šiaulių apygardos teismas tris jaunuolius pripažino kaltais. R. J. skirta laisvės apribojimo bausmė 10-čiai mėnesių, D. Š. – 1 metams ir 2 mėnesiams, o kelis kartus teistam D. N. – 1 metams ir 4 mėnesiams.

Vaikinai įpareigoti visą bausmės laiką būti namuose nuo 24 val. iki 6 val., išskyrus atvejus, kai iš namų būtina išvykti, taip pat mokytis, dirbti arba ieškoti darbo per Užimtumo tarnybą prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, dalyvauti Probacijos tarnybos parinktose elgesio pataisos programose, jas užbaigiant per 6 mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo, pirmus 6 mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo uždrausta vartoti psichiką veikiančias medžiagas (įskaitant alkoholį).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)