Kraupų nusikaltimą narplioję tyrėjai išsiaiškino, kad jis siejamas ir su vyro padegimu.

Į Klaipėdos apygardos teismą atvesta šilutiškė ėjo rami.

Moters advokatas Petras Remeika sako, kad smulki moteris suprato, ką daro. Abi iš pradžių sėdėjo ant žolės, tada kaltinamoji padavė nužudytajai telefoną ir taip nukreipė jos dėmesį. Kol moteris naršė telefone, žiūrėdama, kokius įkalčius apie jos vyro neištikimybę pateikė draugė, kaltinamoji nuėjo jai už nugaros ir, panaudojusi ploną virvę, ją pasmaugė.

„Galima sakyti, kad ji prisipažino tik po paros. Pradžioje aiškino, kad nieko nežinanti, bet kai buvo pateikti įkalčiai jos konteineryje, tada ji jau pradėjo šnekėti“, – teigia P. Remeika.


Nuspręsta bylą nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose, nes kraupaus nusikaltimo istorijoje minimi ir moterų vaikai. Be to, teismas nurodo, kad byloje bus paliečiamos ir itin asmeninės gyvenimo detalės, kurios neturi pasiekti visuomenės teismo.

Valstybinį kaltinimą palaiko Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius. Prokuroras patikino, kad daug detalių pasakoti negali, mat byla nėra nagrinėjama viešai. Moters būklė, anot prokuroro, kėlė įtarimų, tad buvo atlikta ekspertizė. Nustatyta, kad moteris suprato savo veiksmus ir už tai turi atsakyti. Ji, anot prokuroro, kaltinama trimis sunkiais nusikaltimais. Kokios bausmės bus prašoma, A. Saunorius sako neskubantis sakyti, nes pirma turi būti išnagrinėta byla.

Delfi.lt primena, kad nusikaltimas įvykdytas 2020 m. rugpjūčio 11-osios paryčiais, apie 5.40 val. Tuomet pareigūnai gavo pranešimą, kad iš namų apie vidurnaktį automobiliu „Toyota Corolla“ išvykusi 37-erių Šilalės rajono gyventoja negrįžta, o jos telefonas išjungtas. Namuose liko mažamečiai vaikai. Netrukus pareigūnai gavo dar vieną pranešimą iš žvejų, kad rasta galimai nužudyta moteris. Pareigūnai, išvydę negyvą moterį, iškart suprato, kad tai ta pati moteris, kuri tą pačią naktį išvyko iš namų ir dingo.

Bylos duomenimis, atliekant kūno apžiūrą, ant sėdmens, kaktos bei pilvo rasti aštriu daiktu išraižyti simboliai, panašūs į svastikas, pastebėtos ir smaugimo žymės.

Automobilio šalia nužudytosios nebuvo, jį pareigūnai rado už kelių kilometrų, paliktą pakelėje. Apklausus gyventojus, keli jų pasakojo, kad moteris lyg ir turėjo ryšių su kažkokia sektos bendruomene, tačiau tyrimo pėdsakai nuvedė visai kita linkme. Sutuoktinio telefonas išdavė, kad jis anksčiau turėjo romaną su moters geriausia drauge, kuri ir pranešė policijai apie moters dingimą. Kratos metu pareigūnai įtariamosios šiukšlių konteineryje rado apdegusius nužudytosios moters daiktus. Neišvežti šiukšlių iš miestelio paprašė policijos pareigūnai. Taip jie surado reikiamus įkalčius. Prispausta įrodymų, įtariamoji prisipažino pasmaugusi draugę, nes norėjo susigrąžinti mylimąjį.

Tyrimo metu paaiškėjo dar vienas planuotas nusikaltimas – įtariamoji bandė nužudyti ir savo vyrą, nes nenorėjo per skyrybas prarasti dalies turto. 2019 metais ji vežė neblaivų sutuoktinį, kai šis užmigo, moteris pasuko į mišką, automobilį apipylė degiu skysčiu, tačiau tuomet vyras atsibudo išlipo iš automobilio ir jie susigrūmė. Moteris sugebėjo grumtynių metu padegti sutuoktinį, tačiau jam spėjus pabėgti iki važiuojamosios dalies, vyrą pamatę žmonės išgelbėjo.

Kodėl vyras neišdavė sutuoktinės tuomet, lieka šeimos paslaptimi. Pora išsiskyrė, o šis nusikaltimas būtų nugrimzdęs į užmarštį.

Kaltinamajai gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)