MKT pranešė, kad iš Baltarusijos antradienio rytą įvažiavusį krovininį vilkiką „Man“ Lavoriškių kelio posto muitininkai rentgeno kontrolės sistema patikrino apie 8 val. ryto. Pareigūnams kilo įtarimų, jog mašinoje gali būti gabenama kontrabanda. Tiesa, atvėrus duris puspriekabės gale tebuvo matyti didžiuliai maišai su medžio granulėmis, tačiau netrukus tuose pat maišuose aptiktos ir cigarečių dėžės. Tikrinant toliau, paaiškėjo, kad didesnė puspriekabės dalis atitverta medžio plokšte, o už jos visa likusi erdvė irgi prigrūsta rūkalų dėžių.

Preliminariais duomenimis šiuo vilkiku gabenta apie 1500 dėžių (750 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“, kurių vertė su mokesčiais – 2, 737 mln. eurų.

Vilkikas ir kontrabanda sulaikyti, MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Tai vienas didžiausių kontrabandos sulaikymų Lietuvos muitinėje šiemet. Didesnis įvyko tik balandžio 1–osios naktį, kai Kauno rajone MKT pareigūnai likvidavo kontrabandininkų sandėlį. Ten buvo sulaikyti septyni Rusijos ir Lietuvos piliečiai ir du vilkikai su daugiau nei 1 mln. pakelių rūkalų (cigarečių vertė su mokesčiais 3,91 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)