Muitinės atstovai praneša, kad apie 20 val. vakaro į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos Respublikos vilkiku „Volvo“ su puspriekabe atvažiavęs šios šalies pilietis pareigūnams sakėsi gabenantis medieną.

Kadangi mediena – viena dažniausių priedangos prekių kontrabandai gabenti, vilkiką buvo nuspręsta detaliai patikrinti. Netrukus įtarimai pasitvirtino: oficialiame krovinyje išties rastos įrengtos slėptuvės su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Šiuo metu dar vyksta iškrovos darbai, tačiau šiuo metu turimais preliminariais duomenimis jau yra aptikta virš 400 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold Superslims“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 1,43 mln. eurų.

Dėl sulaikytos kontrabandos ikiteisminis tyrimas atliekamas Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokuroras.

Vairuotojui skirta kardomoji priemonė – suėmimas mėnesiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)