Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 2 kartus teistas Radviliškio rajono gyventojas M. K. yra kaltinamas savo šeimos nario nužudymu. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai, buvo pradėtas šių metų birželio mėnesio pradžioje, kai Radviliškio rajone mirė peiliu sužalota vidutinio amžiaus moteris.

Netrukus į kaltinamųjų suolą sėsiantis M. K., manoma, prieš savo sugyventinę smurtą naudojo nuolat, daug kartų jai grasino, tačiau baimėje gyvenanti moteris dėl to į teisėsaugą kreipėsi tik vieną kartą – 2019 metais. Teismas tąkart vyrą pripažino kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo ir sveikatos sutrikdymo savo sugyventinei bei skyrė jam galutinę 4 mėnesių viešųjų darbų bausmę, įpareigojant per mėnesį neatlygintinai dirbti po 30 valandų visuomenės labui. Prieš kelis metus nuoširdžiai gailėjęsis vyras iš savo klaidų nepasimokė, o vienas 2021 metų birželio mėnesio vakaras moteriai buvo lemtingas.

Bylos duomenimis, lemtingą vakarą abu sugyventiniai vartojo alkoholį. Manoma, kad tarp dviejų neblaivių asmenų kilo konfliktas, kurio metu M. K. tyčia dūrė vieną kartą peiliu moteriai į pilvo šoną. Konstatuota, kad moteris mirė įvykio vietoje nuo smarkaus vidinio ir išorinio nukraujavimo.

Baudžiamasis kodeksas už savo šeimos nario nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)