Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį apie 22 valandą Vilniaus rinktinės Kenos užkardos patrulis Vilniaus rajone, Kalvelių seniūnijoje, aptiko žmogaus pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą.

Apie įtariamą sienos pažeidimą buvo informuotos Kenos bei kaimyninės Medininkų ir Mickūnų užkardos. Į paiešką, be šių padalinių pareigūnų, įsitraukė keli šiame rajone tarnybą vykdę Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio ekipažai su tarnybiniais visureigiais.

Pareigūnai, sekdami sniege paliktais pėdsakais, už pusantro kilometro nuo pažeidimo vietos, kelyje Vilnius-Šumskas, pastebėjo einančią moterį.

Ją sustabdę specialiojo būrio pasieniečiai paprašė pateikti asmens dokumentus. Moteris pareigūnams ištiesė suplyšusį sutrintą Ukrainos piliečio pasą, išduotą 34 metų moters vardu.

Pažeidėja dviem paroms uždaryta į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nustačius įtariamosios tapatybę, bus sprendžiamas klausimas dėl laikino moters apgyvendinimo Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 75 sienos pažeidėjus. Pernai pasienio pareigūnams iš viso įkliuvo 550 valstybės sienos pažeidėjų.