Old Bailey teismas už įvykdytus nusikaltimus vyrui skyrė kalėjimą iki gyvos galvos.

Wayne’as Couzensas (48 m.) šių metų kovo 3-iosios vakare Claphame pagrobė, išprievartavo ir nužudė Sarah Everard (33 m.). Jis moterį sulaikė pasinaudojęs savo tarnybine padėtimi – tuo metu policininkas patruliavo Londono gatvėse ir tikrino, kaip žmonės laikosi karantino metu galiojusių taisyklių.

Buvusio policininko kaltė visiškai įrodyta, nors jis bandė gintis pateikęs versiją, pagal kurią moterį pagrobė spaudžiamas „Rytų europiečių gaujų“.

Šių metų kovo 3-iąją pietiniame Londone – Claphame buvo pagrobta 33 metų Sarah Everard, o praėjus savaitei negyvos moters kūnas rastas miške Kento grafystėje.

Lemtingą vakarą, apie 21.30 val., kai Sarah išėjo iš draugo namų, ją pastebėjo netoliese buvęs neuniformuotas policininkas, kuris prisistatė ir pareiškė, jog moteris yra sulaikoma dėl karantino taisyklių pažeidimo. Pareigūnas parodė dokumentus, uždėjo moteriai antrankius ir įsodino į išnuomotą automobilį.

Tada juo nuvažiavo iki Doverio, o ten Sarah Everard buvo persodinta į nuosavą Wayne’o Couzenso mašiną, nuvežė į jam gerai žinomą atokią vietovę ir savo auką ten seksualiai prievartavo. Naktį, apie 2.30 val., vyras užfiksuotas vienoje degalinėje, vėliau lankėsi netoli Ashfordo esančiame Hoads miške.

Bylos metu surinkti duomenys rodo, kad policininkas iš ten išvažiavo tik prieš patekant saulei, o ryte išmetė moters telefoną (iš jo buvo išimta SIM kortelė, kurią bandyta sunaikinti) į kanalą Sandwicho miestelio ribose – įrenginį ten aptiko policijos narai.