Vilniaus apskr. policija praneša, kad rugsėjo 28 d. apie 18 val. 15 min. Trakų rajono policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad magistraliniu keliu A16, Vilnius - Prienai - Marijampolė, pavojingai manevruodamas važiuoja krovininis vilkikas - kranas.

Pranešėjas pareigūnams nurodė važiavimo kryptį ir paaiškino, kad jis pats seka vilkikui iš paskos. Reagavimo skyriaus pajėgos nuskubėjo nurodyta kryptimi – ties Penkininkų k. pareigūnai pastebėjo į kelkraštį nuvažiavusį ir kelio ženklą nuvertusį vilkiką.

Jame žmonių nebuvo. Vienas iš pranešėjų nurodė, kur link pasišalino vairuotojas ir jį persekiojęs kitas pilietiškas pranešėjas. Už šimto metrų suartuose laukuose sėdėjo vilkiko vairuotojas, o šalia jo stovėjo pranešėjas.

Pareigūnai nustatė, kad Vilniaus įmonei priklausantį vilkiką - kraną vairavo 58-erių metų amžiaus Aukštadvario gyventojas. Vairuotojas kalbėjo nerišliai, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Pirmu pūtimu alkoholio matuoklis parodė net 3,08 prom., antruoju – 3,15 prom. alkoholio.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 2811 str. 1 d.). Vairuotojas uždarytas į areštinę. Jam gresia bauda arba areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Policija dėkinga piliečiams už atsakingą požiūrį į visuomenės saugumą ir pilietiškumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)