Didelio atgarsio visuomenėje sulaukęs nusikaltimas įvykdytas šių metų kovo 3-iąją pietiniame Londone – Claphame buvo pagrobta 33 metų Sarah Everard, o praėjus savaitei negyvos moters kūnas rastas miške Kento grafystėje.

Netrukus sulaikytas ir įtariamasis – policijos pareigūnas W. Couzensas, kuris šiuo metu teisiamas Londono old Bailey teisme. Prieš padedant tašką šioje rezonansinėje byloje paviešintos nusikaltimo aplinkybės.

Lemtingą vakarą, apie 21.30 val., kai Sarah išėjo iš draugo namų, ją pastebėjo netoliese buvęs neuniformuotas policininkas, kuris prisistatė ir pareiškė, jog moteris yra sulaikoma dėl karantino taisyklių pažeidimo. Pareigūnas parodė dokumentus, uždėjo moteriai antrankius ir įsodino į išnuomotą automobilį.

Tada juo nuvažiavo iki Doverio, o ten S. Everard buvo persodinta į nuosavą W. Couzenso mašiną, nuvežė į jam gerai žinomą atokią vietovę ir savo auką ten seksualiai prievartavo. Naktį, apie 2.30 val., vyras užfiksuotas vienoje degalinėje, vėliau lankėsi netoli Ashfordo esančiame Hoads miške.

Bylos metu surinkti duomenys rodo, kad policininkas iš ten išvažiavo tik prieš patekant saulei, o ryte išmetė moters telefoną (iš jo buvo išimta SIM kortelė, kurią bandyta sunaikinti) į kanalą Sandwicho miestelio ribose – įrenginį ten aptiko policijos narai.

Visa tai vyko W. Couzenso darbo metu – jo pareiga buvo mieste tikrinti, ar žmonės laikosi per karantiną galiojusių taisyklių. Rytą po nusikaltimo jis pasižymėjo, kad baigė 12 valandų pamainą.

Prieš nuosprendžio skelbimą Londono policija išplatino specialų pranešimą, kuriame rašoma: „Mes šlykštimės, pykstame ir esame priblokšti šio žmogaus nusikaltimų, kurie yra išdavystė visko, už ką mes kovojame. Mintimis esame su Sarah šeima ir daugybe draugų. Mums neįmanoma įsivaizduoti, ką jie visi turėjo iškęsti. Suprantame, kad jo veiksmai kelia daugybę klausimų ir susirūpinimą, tačiau mes bylos nekomentuosime tol, kol ji nebus užbaigta“.

Nuosprendis W. Couzensui turėtų būti paskelbtas per artimiausias 2 dienas.