Klaipėdos apskr. VPK atstovai praneša, kad rugpjūčio 27 dieną Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, kartu su Aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros ir Nacionalinio visuomeninio sveikatos centro Telšių departamento darbuotojais atliko patikrinimą Plungės rajone, Paplentės kaime esančioje poilsiavietėje.

Kelių kontrolinių pirkimų metu 1973 m. gimęs vyras pareigūnams iš viso pardavė 4,55 l. stiprių, galimai naminių alkoholinių gėrimų. Įtariama, kad alkoholinius gėrimus vyras pardavinėjo ant Platelių ežero kranto įsikūrusioje poilsiavietėje apsistojantiems poilsiautojams.

Poilsiavietėje taip pat buvo rasta ir 294 vnt. cigarečių „Minsk“, bei 200 vnt. cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Negana to, nustatyta, kad minėtas asmuo ūkine komercine veikla vertėsi, neturėdamas Lietuvos Respublikos sveikatos priežiūros įstatymo ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka išduoto leidimo – higienos paso, bei poilsiavietėje susidarančias nuotėkas į aplinką galimai leido pažeidžiant teisės aktuose nustatytas išleidžiamų teršalų ribines vertes ir kitas leidime nustatytas nuotėkų išleidimo sąlygas.

Policijai žinomam 1973 m. gimusiam vyrui už minėtus pažeidimus buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal LR ANK 52 str. 1 d., 246 str., 1 d., 209 str. 1 d.. Už neteisėtą stiprių naminių alkoholinių gėrimų gaminimą, laikymą, gabenimą ar realizavimą pradėtas ikiteisminis tyrimas (pagal LR BK 201 str. 1 d.) Už tai įtariamajam gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)